Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Descarcarile electrostatice

ciup

Postări Recomandate

Eu nu vad utilitatea legaturii la impamantare prin folosirea instalatiei de incalzire...Este important sa nu fi incarcat electrostatic fata de componenta pe care o vei atinge. Si aici este un daca.. Componenta se strica daca aplici o tensiune foarte mare intre 2 pini, tensiune mai mare decat tensiunea de strapungere. Daca esti incarcat electric fata de compoenta si atinci TOTI pinii in acelasi timp nu se va defecta componenta.Pentru a nu exista pericol de distrugere a componentelor se folosesc un fel de covorase care se aseaza pe masa si care au un mic conector (o capsa) si de ea se leaga printr-un conductor flexibil de o bratara care este purtata de cetateanul care manuieste componentele pe masa. Din cate stiu eu, si vazut, masura este suficienta...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• ciup

3

• pisoiu

2

• Bala

2

Top autori în acest subiect

..........Pentru a nu exista pericol de distrugere a componentelor se folosesc un fel de covorase care se aseaza pe masa si care au un mic conector (o capsa) si de ea se leaga printr-un conductor flexibil de o bratara care este purtata de cetateanul care manuieste componentele pe masa. Din cate stiu eu, si vazut, masura este suficienta...

As vrea sa atrag atentia pentru cei care vor sa isi faca bratari de genul asta. Intre acel conductor flexibil si bratara exista o rezistenta de 1 megaohm, nu e conectat direct. Nu va legati cu o bratara metalica si fir conductiv direct la chestii metalice, mai ales cand lucrati cu echipamente conectate la retea, ca nu e bine deloc !!!/pisoiu
Link spre comentariu

Lasa ca asa invata lumea sa respecte curentul electric. :smt003 Atrag atentia ca daca esti incarcat electrostatic fata de o piesa sensibila, sarcinile pozitive si negative se vor aduna la pinii respectivi la fel ca la un condensator polarizat, aparind diferente de potential cu atit mai mari cu cit rezistenta de izolatie e mai mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări