surubarila Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 Sanatate permanenta!Se numeste Neptun NSP 60i.Exista vreo surubelnita speciala pt.tipul de suruburi cu care e "echipata" ?Pe ce principiu lucreaza acel flotor?Daca-l misc pare ca o bila metalica se plimba prin el.A mai demontat cineva dintre domniile voastre una din asta?Multam! Link spre comentariu
bcristian Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 Exista surubelnita asa, e pe aici la munca un set de biti cu tot felul de forme tampite. Dar eu as scoate cumva suruburile alea si le-as inlocui (daca pompa mai e buna) cu suruburi normale. De ex poti face la polizor/flex/biax o surubelnita in forma aia dintr-una veche. Flotorul exact asa functioneaza - cand nivelul apei este suficient de ridicat, pluteste vertical (cu firul in jos), pozitie in care bila inchide un contact care permite alimentarea pompei. Cand apa scade suficient incat sa nu mai pluteasca, se inclina, bila deschide contactul si opreste pompa. Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 1, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2015 (editat) Am reusit sa-i scot suruburile cu o cheie autoblocanta.Mai vad ce e de facut in continuare.Multumesc Cristian,sigur ca le voi inlocui dar tocmai asta e:nu stiu daca motorul mai e bun.A functionat vreo trei ore dupa ce omul a cumparat-o(SH).Submersibila inseamna ca intra cu totul in apa ori numai partea de jos(elicea si racordul pt.furtun).Intreb fiindca n-am mai avut de-a face cu asa ceva. Editat Iulie 1, 2015 de surubarila Link spre comentariu
danpin Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 "Submersibila inseamna ca intra cu totul in apa ori numai partea de jos(elicea si racordul pt.furtun).Intreb fiindca n-am mai avut de-a face cu asa ceva. " Pai e logic, daca flotorul trebuie sa stea vertical in apa, adica impins de jos in sus de forta lui Arhimede, atunci pompa sta toata in apa sau nu? Apa ce inconjoara pompa ii asigura si racirea. Link spre comentariu
bcristian Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 (editat) Nu neaparat. Asta e o submersibila de ape uzate, unele dintre ele pot merge in apa mai mica decat pompa. Racirea e fortata, prin trecerea apei pompate in jurul motorului. In cazul de fata, din cum arata prinderea plutitorului probabil ca trebuie intr-adevar sa stea complet scufundata. Oricum, cand sunt folosite la scos apa din beciuri sau similare, si trebuie sa traga pana pe fund, se baga pompa intr-o groapa facuta pt ea. Editat Iulie 1, 2015 de bcristian Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum