Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Samsung stricat

Vizitator larry

Postări Recomandate

Vizitator larry

O cunostinta se uita la filme (cam de 2 ani) de pe DVD(al PC-ului) folosind ca monitor TV-ul (cu in pe mufa RCA) ... iar acum i s-a stricat.Adica nu mai vede nici "cablu" , nici imaginea de pe PC.Cei de la depanari au spus ca au mai avut cazuri si ca nu prea e indicata combinatia asta (PC+TV +cu in pe RCA).Aveti careva habar daca e o problema (sau e pur si simplu ghinion)?PS : ... am scris primul mesaj asa pt. ca ma chinui de 2 zile sa scriu mesajul asta si nu am reusit (imi tot scrie invalid session)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tavi

2

• JAD

1

nu, asta ar insemna ca si pe scart si pe svhs sa ai aceeasi problema , toate au mase comune daca televizorul are defect de izolatie pe o masa aia e altceva si se numeste tot ghinion deci in mod normal conectarea computer - tv trebuie sa mearga fara nici un pericol

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Totusi exista probleme si sunt datorate conectarilor PC-Tv prin intermediul cablurilor AV, la conectarea cu echipamentele in functiune si mai ales daca televizorul are o antena Tv la care ecranul cablului este conectat la un punct de impamintare iar PC-ul nu are o priza de pamint buna... Deoarece majoritatea instalatiilor electrice nu au priza de pamint corecta, un PC conectat intr-o priza fara impamintare are un potential egal cu Vretea/2=220/2=110Vca fata de impamintare (sursa de alimentare a PC-ului are un filtru de retea simetric fata de nul si faza cu punctul de masa la sasiul computerului). Riscurile cresc la cablurile AV cu mufe RCA, deoarece la cuplarea acestora se face contact prima data prin firul cald si eventualele diferente de potential, dintre masa computerului si sasiul Tv-ului (daca exista antena cuplata la TV) se transmit prin circuitele AV. 8)

Link spre comentariu

Mister_rf ai 100% dreptate, cauza este lipsa impamantarii la carcasa PC-ului. Am reparat deja 2 tv-uri troznite te miri unde din cauza asta.Solutia este un cablu de cupru de 1.5 mmp legat intre punctul de impamantare al prizei din perete (daca nu e priza cu 3 contacte (schuko) se inlocuieste cu una corespunzatoare) si teava de calorifer a RADET, in lipsa o teava de apa sau gaze sau o priza de pamant corecta.Bineinteles se folosesc prelungitoare de calitate cu 3 fire, turcismele de 10-20000 lei/buc. de la ambulanti se exclud.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări