Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator Silvercrest 2.1

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius.dumi

4

• ovy83

3

• Radiotelegrafist

2

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Ma interesau si cele 3 rezistente arse ce valori au.. Una dintre ele cred ca e de 0,5ohm  (se disting putin culorile verde-negru-argintiu-auriu), celelalte sunt "prajite" rau , dar parca au alte culori..

Link spre comentariu

alimentare simetrica,posibil tda2030. merg puse tda 2040 daca sunt si originale,recuperate,este ok. acei rezistori vad ca sunt la iesire,difuzor. este o protectie si cred ca sunt de 0,25 ohmi. daca sunt prajiti inseamna ca c.i. amplif. au scos pe iesire ceva volti.

trebuie facut curat pe placa in primul rand echilibrati conzii de filtrare.

2 c.i. sunt in punte pentru subw. si doua pe sateliti.

Link spre comentariu

2 c.i. sunt in punte pentru subw. si doua pe sateliti.

Care sunt in punte???Montajul are doar 3 c.i. care au fost functionale.Al patrulea nu a fost conectat din "fabrica" si anume _U6.Eu as verifica si redresarea, chiar schimbarea diodelor si condesatorilor de filtrare. Editat de yulyan30
Link spre comentariu

Care sunt in punte???Montajul are doar 3 c.i. care au fost functionale.Al patrulea nu a fost conectat din "fabrica" si anume _U6

Are 4 dar au fost montate doar 3 . Probabil schema initiala era intentionata a fi asa cum spune ovi

Descarca datasheet ul celor doua IC TDA 2030 si 2003 si fa un pic de reverse engineering observand/comparand traseele de pe cablaj cu schema de fabrica

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

Care sunt in punte???Montajul are doar 3 c.i. care au fost functionale.Al patrulea nu a fost conectat din "fabrica" si anume _U6.Eu as verifica si redresarea, chiar schimbarea diodelor si condesatorilor de filtrare.

asai,dar eu am urmarit pe acele foto postate ce-i cu acei rezistori si mi-a scapat....nu are ce cauta tda 2003 acolo.

ce Doamne iarta-ma ne complicam atat la o asemenea placa banala cu batranul tda 2030....crapa tovarasul google de scheme...scheme ...si iar scheme.

acolo trebuie urmarit si stabilizarea din zd 1 si zd2,(r22,r23) care cred ca sunt niste zennere de 12v pentru alimentarea celor doua AO.

vad ca lipseste si c001 ...a fost cred un scurtalau intre radiator si altceva.cu alte cuvinte ,ca sa functioneze placuta,trebuie facut curat la conzi,pus c.i.-uri de calitate si ...muzica.

Link spre comentariu

maxim +-15vcc,tensiune simetrica,cei doi finali tda2030,2040 sau 2050 sunt puse in punte in nici un caz tda2003

Link spre comentariu

merg puse dar trebuie facut curat pe placa,am mai specificat asta. ce tensiune este pe acei doi conzi de filtrare?

+-15Vcc . 

Am inclocuit cele 3 rezistente cu unele de 0,47ohm , diodele de redresare(cu f602) si cele doua zenere. Am incecat sa pun un tda2030 si l-a prajit instant.

Care poate fii cauza?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări