Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

esr-metru defect

vl78stc

Postări Recomandate

Asta-i bine ştiut!...dar e bine să iei si ceva măsuri de precautie...eu am unul montat intr-o cutie de ap.măsură 830B ...şi e cam inghesuit...mi-e cam greu să îl tot scot de acolo... :rade:

Link spre comentariu

al meu a cedat pur si simplu dupa o masuratoare a unui condensator nou nemontat in circuit, am oprit iar la urmatoarea masuratoare nu a mai vrut sa functioneza in sensul ca nu sa mai aprins.

nu am masurat cu el in circuiit decit dupa descarcare condensatori ,aparatul e bun ca masoara si tranzistori, rezistente,diode,cred ca daca bateria are in jur de 8,5v aparatul arata ok dar circuitul cu probleme atmega 328p-   consuma mult cum a zis si domnul dan si cedeaza ,daca rezolv problema cu ajutorul lui dan cod am sa fac o sursa stabilizata de 9 v pentru alimentare  

asta e,astept ca dan sa repare aparatul,

numai bine 

Link spre comentariu

La condensatori montati in placă ,nu m-am băgat niciodată să-i masor cu acest aparat!Pur si simplu nu concep că acesta poate suporta o tensiune(peste 5v) la bornele sale!

parcă era o solutie de verificare a esr-ului cu un adaptor special care are diodele de protectie...(sper să nu mă inşel)

De altfel eu folosesc pentru verificare esr/capacitate condensatori electrolitici un esr-metru !Care are protectie la tensiuni accidentale la bornele sale...deşi am defectat unul  din neatentie...din cauza unui condesator de 400vcc din sursa unui 11ak30! :rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu

SMT-ul arata aiurea daca masori conzii in circuit, fie chiar si pe optiunea speciala din meniu, aia cu pinii 1 si 3. De asemenea arata diferit in functie de cum conectezi bornele de masura.  Eu nici nu ma mai complic sa masor cu el in circuit.

Link spre comentariu

Păi de optiunea specială ziceam eu...ca prin masurare directă ”îmbătrîneşti” pâna îţi arata capacitatea şi esr-ul!

Editat de elmar
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Da l-am reparat.Alt procesor si gata merge.Pot sa te ajut dar saptamana asta am multe probleme de rezolvat apoi plec in concediu.Dupa intoarcere cu toata placerea.

Link spre comentariu

Da l-am reparat.Alt procesor si gata merge.Pot sa te ajut dar saptamana asta am multe probleme de rezolvat apoi plec in concediu.Dupa intoarcere cu toata placerea.

Alt microcontroler programat...

Link spre comentariu

cauza defectarii multitesterului de cele mai multe ori se datoreaza descarcarii condensatorului la masurare.

am cumparat 3 aparate de acest fel in urma cu 2 ani  de la" taxdoru",aparatele au fost pt mine si 2 prieteni.

anul trecut unul din prieteni a masurat un cond incarcat si a defectat aparatul.eu am luat legatura cu taxdoru si mi-a trimis un microcontroler programat cu softul nou pe care intre timp l-am si copiat in calculator.

cine are multitester de la taxdoru il pot ajuta eu cu hex-ul.

eu nu folosesc acest multitester pt a masura conzi electrolitici ,acesta este si motivul pt care inca functioneaza ok.

pt masurarea electroliticilor folosesc esr-metrul digital creat de "nelu65" din caracal.

acest aparat este extraordinar de bun,masoara in circuit fara probleme si foarte rapid si are si 2 diode de protectie antiparalel pe intrare.

am masurat conzi incarcati din primarul tv-urilor pe cae am uitat sa-i descarc si inca functioneaza foarte bine.

initial aparatul masura pana la 13 ohmi iar eu am reusit sa-i dublez domeniul de masurare la 26 ohmi.

schema,hexul si cablajul le-a postat nelul pe forum.

cand o sa am mai mult timp o sa copiez hex-ul upgradat(din aparatul meu) si il urc aici.

Link spre comentariu

am patit si eu cu unul de la dm doru,cred ca nu am descarecat complet un condesator si la masurarea lor nu imi mai arata esr-ul,adica arata sa zic 1 dar dupa el casuta era complet neagra,nu mai se cunostea semnul ohmilor sau kilohmilor la cele umflate

Link spre comentariu

am patit si eu cu unul de la dm doru,cred ca nu am descarecat complet un condesator

100% asta a fost cauza.

caut prin laptop softul nou(cu frecventmetru si generator de semnal) si il pun aici pt cine mai are nevoie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări