elmar Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 Asta-i bine ştiut!...dar e bine să iei si ceva măsuri de precautie...eu am unul montat intr-o cutie de ap.măsură 830B ...şi e cam inghesuit...mi-e cam greu să îl tot scot de acolo... Link spre comentariu
vl78stc Postat Iulie 1, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2015 al meu a cedat pur si simplu dupa o masuratoare a unui condensator nou nemontat in circuit, am oprit iar la urmatoarea masuratoare nu a mai vrut sa functioneza in sensul ca nu sa mai aprins. nu am masurat cu el in circuiit decit dupa descarcare condensatori ,aparatul e bun ca masoara si tranzistori, rezistente,diode,cred ca daca bateria are in jur de 8,5v aparatul arata ok dar circuitul cu probleme atmega 328p- consuma mult cum a zis si domnul dan si cedeaza ,daca rezolv problema cu ajutorul lui dan cod am sa fac o sursa stabilizata de 9 v pentru alimentare asta e,astept ca dan sa repare aparatul, numai bine Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 (editat) La condensatori montati in placă ,nu m-am băgat niciodată să-i masor cu acest aparat!Pur si simplu nu concep că acesta poate suporta o tensiune(peste 5v) la bornele sale! parcă era o solutie de verificare a esr-ului cu un adaptor special care are diodele de protectie...(sper să nu mă inşel) De altfel eu folosesc pentru verificare esr/capacitate condensatori electrolitici un esr-metru !Care are protectie la tensiuni accidentale la bornele sale...deşi am defectat unul din neatentie...din cauza unui condesator de 400vcc din sursa unui 11ak30! Editat Iulie 1, 2015 de elmar Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 SMT-ul arata aiurea daca masori conzii in circuit, fie chiar si pe optiunea speciala din meniu, aia cu pinii 1 si 3. De asemenea arata diferit in functie de cum conectezi bornele de masura. Eu nici nu ma mai complic sa masor cu el in circuit. Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 (editat) Păi de optiunea specială ziceam eu...ca prin masurare directă ”îmbătrîneşti” pâna îţi arata capacitatea şi esr-ul! Editat Iulie 1, 2015 de elmar Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 Eu la ESRmetru am pus doua diode 1N5408 antiparalele la intrare.Nu am reusit sa il ard nici descarcand conzii mari din sursa. Link spre comentariu
vl78stc Postat Iulie 26, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2015 domnul dan ati reparat ESRmetru ?ma puteti ajuta cu al meu si daca da in ce conditii multumesc Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 Da l-am reparat.Alt procesor si gata merge.Pot sa te ajut dar saptamana asta am multe probleme de rezolvat apoi plec in concediu.Dupa intoarcere cu toata placerea. 1 Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 Da l-am reparat.Alt procesor si gata merge.Pot sa te ajut dar saptamana asta am multe probleme de rezolvat apoi plec in concediu.Dupa intoarcere cu toata placerea. Alt microcontroler programat... Link spre comentariu
bobo Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 cauza defectarii multitesterului de cele mai multe ori se datoreaza descarcarii condensatorului la masurare. am cumparat 3 aparate de acest fel in urma cu 2 ani de la" taxdoru",aparatele au fost pt mine si 2 prieteni. anul trecut unul din prieteni a masurat un cond incarcat si a defectat aparatul.eu am luat legatura cu taxdoru si mi-a trimis un microcontroler programat cu softul nou pe care intre timp l-am si copiat in calculator. cine are multitester de la taxdoru il pot ajuta eu cu hex-ul. eu nu folosesc acest multitester pt a masura conzi electrolitici ,acesta este si motivul pt care inca functioneaza ok. pt masurarea electroliticilor folosesc esr-metrul digital creat de "nelu65" din caracal. acest aparat este extraordinar de bun,masoara in circuit fara probleme si foarte rapid si are si 2 diode de protectie antiparalel pe intrare. am masurat conzi incarcati din primarul tv-urilor pe cae am uitat sa-i descarc si inca functioneaza foarte bine. initial aparatul masura pana la 13 ohmi iar eu am reusit sa-i dublez domeniul de masurare la 26 ohmi. schema,hexul si cablajul le-a postat nelul pe forum. cand o sa am mai mult timp o sa copiez hex-ul upgradat(din aparatul meu) si il urc aici. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 am patit si eu cu unul de la dm doru,cred ca nu am descarecat complet un condesator si la masurarea lor nu imi mai arata esr-ul,adica arata sa zic 1 dar dupa el casuta era complet neagra,nu mai se cunostea semnul ohmilor sau kilohmilor la cele umflate Link spre comentariu
bobo Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 am patit si eu cu unul de la dm doru,cred ca nu am descarecat complet un condesator 100% asta a fost cauza. caut prin laptop softul nou(cu frecventmetru si generator de semnal) si il pun aici pt cine mai are nevoie. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 este buna initiativa dar pt asta trebuie sa cumperi si programator sau cum ii zice ca sa poti scrie softul Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 Poţi construi un programator simplu pentru portul serial... Link spre comentariu
vl78stc Postat Iulie 26, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2015 multumesc dan ,astept Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum