Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Separare electrica

deagle_alin

Postări Recomandate

Salut, Mi-am facut un fel de stroboscop sa faca dupa muzica, dar am o problema !! Semnalul scos de la iesirea amplificatorului l-am redresat printr-o punte shi cu el am atacat poarta unu tiristor TB10N5 prin care am trecut un neon cu aprinderea electronica. Dar intre punte shi amplificator imi face scurt !!! Cum pot face o separare???? M-am gandit la cea cu un traf 1:1 este buna ????(nu stiu ce sa ii mai fac):( :toimonster: :smt010

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• deagle_alin

2

• niq_ro

1

• pid

1

• Dj_Cc

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

se poate si cu optocuplor, nu e musai trafulinsa nu mai incerca experimente de astea fara o izolare prealabila (optocuplor sau traf) ca risti sa arzi amplificatorul dar mai ales sa te curentezi!

Link spre comentariu

citeste si articolul despre orga de lumini de la http://www.niqro.lx.ro/orga.htm si o sa vezi ca toate au transformator de separare sau optocuplor/optocuploare

PS: eu am folosit transformatoarele defazoare de la radiourile vechi.. daca iei de pe iesire aamplificatorului pune-i si o rezistenta de 100 de ohmi inseriata cu primarul...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări