Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio

Postări Recomandate

S-a rezolvat si aceasta problema . L-am reglat cam la 50mA . Suna destul de bine ...

Mai ramane sa bobinez un transformator cu 2x25-27Vac in secundar pentru a-l alimenta la +/-35Vcc . Momentan e alimentat la +/-32Vcc dintr-un traf cu o singura infasurare de 24Vac ,o punte de 4A si un filtraj pe ramura de 2680uF .

@franzm si eu as vrea sa stiu comportamentul lui pe osciloscop ,din pacate ,momentan nu dispun de asa ceva .

Link spre comentariu

Ampliful se comporta destul de bine(chiar ireprosabil) . Am tot ascultat muzica la el de la pranz si pana acum cu 2R la iesire .

Ma tot bate gandul sa inlocuiesc 2SA/2SC cu asa ceva ,dar nu prea stiu mai nimic despre ei decat ordinea pinilor (B,C,E) si tipul lor (NPN sau PNP)  :

Posted Image
Mai stiu ca apartineau unui etaj final al unui amplituner Grunding parca ,care avea ca filtraj 2x10000uF/30Vcc(ELKO)

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu

Merci mult ! Dupa o verificare mai atenta se pare ca intre C-E a PNP-ului se gasesc cam 4,3R . La naiba ,aseara ii masurasem crezand ca sunt buni ... Azi eram hotarat sa-i pun...Mai caut un 6004 prin cutiile unde i-am gasit si pe acestia ...

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu

@franzm tranzistorii sunt masurati scosi de pe placa ,deci nu vad ce dioda sa-mi stea in cale ...Jonctiunile sunt bune doar ca apare rezistenta aia intre C si E .

Emil , un amplif. micut pentru camera...

De cei 40W nu stiu ce sa zic ,in schema originala erau 3 perechi de finali ,probabil alimentate la +/-45-50Vcc(sau ceva de genu' ) si puterea debitata la iesire sa fie mai mare (peste 100W ,probabil) . Uita-te putin si la prefinali ca sunt MJE-uri ...

Link spre comentariu

O pereche ,la +/-32Vcc cu 2R la iesire .

Cine vrea sa-l faca ,sa-l faca ca merita . Imi pare rau ca nu am un osciloscop sa vedem cum se comporta cu diferite semnale ...L-as fi prezentat cu cea mai mare placere :)  . 

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu

Nu . Fiind decat teste ,mi-am permis sa alimentez AO-ul din sursa nestabilizata . Pe viitor o sa am grija sa le pun ,ori zenere de 15V ori 7815/7915 . Daca il faci ai grija sa le pui si sa recalculezi rezistoarele de 4,7K de dinaintea zenerelor ,in fuctie de alimentarea pe care o folosesti .

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări