Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor electric pt. strung Mn-80A

spik

Postări Recomandate

Seara buna!

M-am "facut" cu un asemenea strung, dar motorul este trifazic :nerv

Exista motoare electrice (500-100w) la 220V cu inversare de sens? Daca da, unde as gasi sa cumpar? 

Eventual un schimb echitabil :aplauze

Multam si o seara placuta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spik

4

• Ion_Bumbu

2

• alex.cselenyi

2

• flomar60

1

Multam pt raspunsuri. Aceiasi schema folosesc si eu, numai ca in acest caz juma de putere nu-mi foloseste. Daca nu gasesc un motor la 220v cu inversor de sens, am sa renunt la strung. Alte variante nu imi convin.

Da ce nasol e fara PC,  smart tv-ul nu-mi descarca linkul de la Grig. :nerv

Link spre comentariu

Salut.

Decat sa-ti complici viata cu alt motor,mai bine iti iei un variator de frecventa cu alimentare monofazica si iesire trifazica.Toata treaba e sa ai acces la toate cele 6 capete ale infasurarilor,ca sa poti lega motorul in triunghi.In felul acesta ai doar avantaje.............poti inversa sensul de rotatie al motorului direct din variator.

Alex

Editat de alex.cselenyi
Link spre comentariu

Salut,

Motorul nu cred ca are mai mult de 350w, ceea ce este putin chiar si pt. un asa strung.

Vreau sa pun unul de 1 kw, sa nu ma rog de el!

Strunguletul este solid si bine construit fata de cele din prezent.

Link spre comentariu

Cauta un trifazic de 1,5Kw si`l legi la 230Vac.

Trebuie doar un cond si gata .

Sa te uiti insa ce turatie are motorasul original , sa nu fie de 1500rpm sau sub, e bine de avut in vedere acest aspect.

Grig

Link spre comentariu

Corect, dar acum s-a ivit oportunitatea de a achizitiona un kart  de la serviciu la care se merita schimbat motorul. Ar mai fi varianta conectarii la reteaua trifazica si scap de probleme. Nu ma vait de lipsa lucrarilor cu scule la 220V, dar cu 380 V in gospodarie se schimba perspectiva. Am ratat destule ocazii de a cumpara scule si echipamente de sudare, debitare de la ateliere ce s-au desfiintat. Ultima oara am "scapat" um mig-mag kempi  la 1200 lei! Deschide orizontul faptul ca detii scule diverse si puternice, mai ales la reparatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări