Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem de acord radio auto inductiv

Vizitator Ghita Dragos Gabriel

Postări Recomandate

Vizitator Ghita Dragos Gabriel

Buna ziua cati dintre dvs ati intalnit acest tip de acord inductiv ? exista vreo documentatie despre variometrele din radioreceptoarle auto din generatie mai veche anii '70 '80  nu am gasit nimic pe internet despre ele

post-235798-0-38321300-1435497895_thumb.jpg

post-235798-0-80977900-1435497895_thumb.jpg

post-235798-0-14451200-1435497896_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blazeu

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In anii 60 - 70 receptosrele auto aveau variometre, insensibile la vibratiile masinii. Inclusiv cele romanesti, "Sinaia" si "Predeal" aveau variometre. Ultimul avea si ultrascurte. Deoarece receptoarele auto aveau si preamplificatoare, erau cate trei variometre pe AM si trei pe FM. Butonul de acord deplasa longitudinal un bloc cu 3 sau 6 miezuri din ferita ce culisau in bobine. Pozitia fiecarui miez in bloc putea fi ajustata cu un surub pentru alinierea receptorului. Acoperirea in frecventa este similara cu cea a condensatoarelor variabile.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Receptorul Sinaia avea ca perticularitate principala un schimbator care-i permitea functionarea atat la 12 cat si la 6 volti, atat cu plusul cat si cu minusul la masa (prin comutari), receptie UL-UM.

Receptorul Predeal era o "modernizare", la care s-a introdus receptia benzii de 49 de metri in unde scurte (nicidecum MF!), insa s-a renuntat la comutarile de tensiune si polaritate (standardizarea se facuse pe 12 volti cu minusul la masa), in plus se renuntase si la transformatorul de iesire (inca mai exista un defazor, final cu 2 AC180K si iesire pe condensator).

Am avut la reparat un asemenea aparat care, in urma unui scurtcircuit pe iesire arsese un rezistor de stabilizare termica din emitorul finalului "spre plus", insa tranzistorul era integru....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări