Vizitator Ghita Dragos Gabriel Postat Iunie 28, 2015 Partajează Postat Iunie 28, 2015 Buna ziua cati dintre dvs ati intalnit acest tip de acord inductiv ? exista vreo documentatie despre variometrele din radioreceptoarle auto din generatie mai veche anii '70 '80 nu am gasit nimic pe internet despre ele Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 29, 2015 Partajează Postat Iunie 29, 2015 In anii 60 - 70 receptosrele auto aveau variometre, insensibile la vibratiile masinii. Inclusiv cele romanesti, "Sinaia" si "Predeal" aveau variometre. Ultimul avea si ultrascurte. Deoarece receptoarele auto aveau si preamplificatoare, erau cate trei variometre pe AM si trei pe FM. Butonul de acord deplasa longitudinal un bloc cu 3 sau 6 miezuri din ferita ce culisau in bobine. Pozitia fiecarui miez in bloc putea fi ajustata cu un surub pentru alinierea receptorului. Acoperirea in frecventa este similara cu cea a condensatoarelor variabile. Link spre comentariu
blazeu Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Receptorul Sinaia avea ca perticularitate principala un schimbator care-i permitea functionarea atat la 12 cat si la 6 volti, atat cu plusul cat si cu minusul la masa (prin comutari), receptie UL-UM. Receptorul Predeal era o "modernizare", la care s-a introdus receptia benzii de 49 de metri in unde scurte (nicidecum MF!), insa s-a renuntat la comutarile de tensiune si polaritate (standardizarea se facuse pe 12 volti cu minusul la masa), in plus se renuntase si la transformatorul de iesire (inca mai exista un defazor, final cu 2 AC180K si iesire pe condensator). Am avut la reparat un asemenea aparat care, in urma unui scurtcircuit pe iesire arsese un rezistor de stabilizare termica din emitorul finalului "spre plus", insa tranzistorul era integru.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum