Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Obiectiv aparat foto digital

smd-man

Postări Recomandate

Buna ziua. Pentru cei pasionati de surubaritul la aparate foto digitale, am o intrebare. Pentru buna fuctionare a obiectivelor exista doua motorase. Pe mine ma intereseaza cel incercuit in imaginea de aici:    http://postimg.org/image/paw21yf6b/

Motorasul in cauza are doua bobine independente dispuse orizontal (ma refer la terminale) in valoare de 50 ohmi fiecare. Motorasul are pe ax un filet pe care culiseaza o lentila. Nefunctionarea acestui ansamblu are ca rezultat imagine nefocalizata. Daca la celalalt motor aplic 3 -5 volti angrenajele fac sa iasa sau sa intre obiectivul.

Intrebarea este cum este comandat acest motor (cel incercuit) . Am aplicat tensiune pe el si nu se intampla nimic. Ansamblul nu este blocat mecanic.

Editat de smd-man
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• smd-man

2

• razvan-l

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

este motor pas cu pas , comanda este complexa .

de verificat prima data daca nu este blocat obiectivul , in acest caz nu focalizeaza dar se aud impulsurile de comanda in motor .

daca este complet mort se verifica conector , flex  . .  . .  .

Link spre comentariu

Multumesc Razvan. Obiectivul nu este blocat, aparatul nu da eroare de nici un fel, insa imaginea este defocalizata sau mai bine spus focalizeaza ff aproape ca la macro. De auzit ceva la motoras nimic. In schimb, dupa ce l-am desfacut si examinat minutios, mi se par cam oxidati pinii motorului , parca af fi din carbon facuti, asa de negri sunt. Am refacut lipituri, si urmeaza sa verific rezistenta la capatul benzii flex.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări