Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala Viessmann Vitopend 100.........

GEO 53 BN

Postări Recomandate

OffDacă am vrut democraţie 51% să îi reprezinte şi pe ceilalţi 49,mergem la vot pentru un pix votăm răul cel mai mic..etc Dacă nu ar merge nimeni la vot cum ar fi? Poate se trezesc şi ei.De centrala de apartament sunt interesat şi eu( clasică) totuşi nu am găsit acea directiva europeană pe care o indică toţi să văd cum sună dacă o are cineva poate o posteaza.

Link spre comentariu

Vina o purtam noi( nu numai) ca am votat niste oameni care au uitat ce au promis in campania electorala. Dupa ce se vad cu "saci-n caruta"  uita de toti si de toate.Rusine sa le fie.

Ce e interesant e ca in afara de o stire strecurata printre altele,nu s-a rasuflat nimic in audiovizual...doar presa scrisa a mai dat cate un articol si cam atat.Ma intreb de ce le e frica sa abordeze subiectul(ma refer la presa)?In mod normal o asemenea reglementare ar fi trebuit sa fie supusa unei dezbateri publice,pt ca e clar ca aici numai despre ecologie nu e vorba.Asa fac totdeauna cand au un interes...si cand au adoptat legea pensiilor speciale sau remunerarii demnitarilor,tot pe sest au facut-o,atunci n-a mai contat care si cum e de la putere sau opozitie.Cam asa e,vina o purtam noi,ca le dam voie sa-si faca de cap,si se comporta ca si cum ar fi de ocupatie,nu de-ai locului.

Link spre comentariu

Zvonurile cu înlocuirea centralelor de apartament se pare ca sunt doar zvonuri. Din ce-am citit nu am gasit decât informații comerciale, adică zvonuri lansate de firme sau persoane direct interesate.Din câte stiu,Uniunea Europeană recomanda folosirea centralelor în cogenerare pentru încălzirea orașelor. În România nu în afară de București nu cred ca avem alt oraș cu acest sistem. Și chiar și aici sunt probleme legate de prețurile pentru energia termică rezultată. Ce înseamnă cogenerare? În producerea de energie electrica randamentul de conversie din termic în electric este în jur de 34%, deci restul se pierde. Ideea UE este să folosești acei 66% pentru încălzirea orașelor. Dar problema este ca acel randament de 34% este pentru o temperatură a 'sursei reci' să fie cât mai mică iar pentru utilizarea ca agent termic apa de răcire din centrală electrică trebuie să fie menținută la un minim de 70 grade. La această temperatură randamentul de producere al energiei electrice scade mult și nu mai este rentabila productia, centrala electrica se transforma în centrala termică care pe lângă căldură produce și energie electrică.

Link spre comentariu

Eu am auzit intr-o seara tarziu(pe 26.09) la stirile de noapte(pe digi24) si pe urma nimeni n-a mai zis nimic...aveam impresia la un moment dat ca am inteles eu gresit si acum urmaream sa vad daca mai repeta careva stirea.

Pana acum n-am mai auzit nimic nici macar la stirile pe scurt. :rade:

Link spre comentariu

Intrucat vreau sa-mi pun centrala ,am cercetat tot ce-am gasit pe aceasta tema .De la 15 septembrie s-a introdus clasificarea centralelor in functie de eficienta ,ca la frigidere sau MSR , de exemplu  si nu se mai produc centrale clasice , numai in condensare.

Centralele clasice aflate in stocuri se vor vinde in continuare ,iar schimbarea CT la 10 este doar o propunere ,probabil iscata de individul din articolul la care face trimitere @GEO 53 BN.

Alte reglementari nu exista.

Editat de tinel
Link spre comentariu

E o alta tampenie si treaba asta cu schimbatul la 10 ani.Daca la verificare centrala nu da rateuri,nu vad de ce sa nu fiu lasat s-o schimb eu de plictiseala sau cand nu mai face fata.Nu cred ca sunt multi care stau cu centrale defecte pe perete...sunt doua variante,ori se repara ori se schimba,pretul unui apartament e incomparabil cu pretul unei centrale,asta daca in caz de rateu nu se lasa si cu victime.Si apoi cam toate cazurile de accidente cu asemenea agregate au fost exclusiv din vina omului si a improvizatiilor,ori astea se pot face daca omul e tembel si cu centrala noua pe perete.Eu ma gandeam ca au gasit o nisa din care sa mai scoata niste bani din buzunarele romanilor,pt ca pensiile speciale si restul privilegiilor autoacordate trebuiesc scoase de undeva.

Link spre comentariu

Asta cu cosurile cred ca e o aberatie a unor indivizi care habar n-au ce spun...centralele cu evacuare fortata in nici un caz nu permit evacuare de 25m...30m cat are un bloc de 8...10 nivele.Poate la tiraj natural sa se poata insa la blocuri, in afara de ultimul etaj, cel putin la noi in targ, nu s-au dat aprobari de montare a altor tipuri decat cu evacuare fortata.

Link spre comentariu

Important e sa se ciupeasca ceva banuti ... iar cu aberatiile ... sant destule care ne umbla la portofel ... Am parasit de ceva anisori " lumea " incalzirilor , aerelor & comp . Dar mi se pare ca asta cu centralele " in condensatie " e un episod dintr -un serial prost , cu antecedente gen becuri economice , fludor fara plumb ... etc . Asta numa ' n creierii UE se putea naste ... Ce face cu cei care se incalzesc in regim propriu , fara contract de furnizare gaze ? ... si care nu stau la bloc ? ... aceia nu " polueaza " ? GPL , motorina , lemne , rumegus , peleti , gazeificare etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eeeee ... pneuri " vechi " , scapate de resapare , traverse CFR ( lemnoase ) " ratacite " , carbuni ( perii ) de la motoarele locomotivelor electrice , mixtura de hidrocarburi " de groapa " ... s . a . !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări