Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 cai

Vizitator paul_muresan

Postări Recomandate

Vizitator paul_muresan

salut poate o sa vi se para aiurea intrebare dar vreau sa ma lamuresc. ce inseamna de exemplu boxa pe doua cai sau difuzor pe doua cai?si mai am o nelamurire, am acasa un magnetofon khashtan si doua boxe,pe magnetofon scrie 90W si am legat la el un difuzor de 150W dar care nu suna mai tare decat boxele care suna si cu distorsiuni cand volumul e cam pe la jumatate. nu ar trebui ca difuzorul sa sune clar si fara distorsiuni cand dau volumul la maxim deoarece el are 150W iar magnetofonul numai 90?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

2

• MifTy

1

• zal

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

ce inseamna de exemplu boxa pe doua cai sau difuzor pe doua cai?

e vorba de numarul de cai (surse, transductoare) folosite pt a reproduce tot sprectul audio

si mai am o nelamurire, am acasa un magnetofon khashtan si doua boxe,pe magnetofon scrie 90W si am legat la el un difuzor de 150W dar care nu suna mai tare decat boxele care suna si cu distorsiuni cand volumul e cam pe la jumatate. nu ar trebui ca difuzorul sa sune clar si fara distorsiuni cand dau volumul la maxim deoarece el are 150W iar magnetofonul numai 90?

kashtanul scoate 2x15 W realcei 90 W reprezinta consumule normal ca difuzorul sa sune distorsionat - pt ca asa primeste semnal din amplificator, amplificator care este fortat sa scoata o putere pe care pur si simplu el nu o poate scoate - iar in acest fel apar distorsiunileun difuzor nu distorsioneaza - el primeste semnal distorsionat si de asta suna distorsionatca sa distorsioneze - difuzorul trebuie sa depaseasca X-mech - adica cursa sa fie atat de mare incat bobina sa loveasca de capatul intre-fierului
Link spre comentariu

de difuzoare pe două căi n-am prea auzit... or fi stuff mai nou...de boxe pe 2 căi da... conţin un difuzor de medii şi unul de înalte... cele pe 3 căi mai au şi un woofer (nu subwoofer, woofer!!!)...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări