gavanescu Postat Iunie 25, 2015 Partajează Postat Iunie 25, 2015 (editat) Buna ziua! Un unchi de-al meu m-a rugat sa-l ajut cu un osciloscop pentru aparatul din titlu. El reclama faptul ca nu are impulsuri de linii pe tranzistorul driver. Cu condensatorul serie cu baza scos existau dreptunghiuri cu frecventa dubla de linii ~31.2 Khz. Cu finalul de linii scos, aveam semnale dinte fierastrau la iesirea din driver. Cu un bec de 100w pus in serie pe b+ lumineaza puternic ceea ce ma duce la gandul ca am scurt. Unchiul spune ca a schimbat condensatorii pe etajul finalu de linii si cred ca trafo linii este defect. Intrebarea e: ce echivalenta gasim la acest transformator? Va multumesc. Editat Iunie 25, 2015 de gavanescu Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 25, 2015 Partajează Postat Iunie 25, 2015 1.Frecventa cred ca e ok tvul fiind zic eu de 100Hz.2.Finalul linii se incalzeste?Daca e dus traful linii cam da.3.In recuperate linii nu-i nimic defect? Link spre comentariu
gavanescu Postat Iunie 25, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2015 Finalul nu se incalzeste ca intra in protectie, adica nu-mi mai vin impulsuri de linii. In recuperate, am deconectat ambele bare si totul pare in regula. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iunie 25, 2015 Partajează Postat Iunie 25, 2015 Posibil FBT40803 sau HR6616 mai bine !!! Dar grija mare cu aceste trafo de Grundig!!! FBT-urile ieftine au calitatea dupa ...pret iar originalul ''292016800300 '' sare de 150 de lei!!! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum