Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd sony kdl-32exn310

Vizitator norby_torok

Postări Recomandate

Vizitator norby_torok

Buna 

Am primit la reparat un lcd sony bravia KDL - 32exn320 la care tocmai a expirat garantia si sa stricat.

Problema este ca pe tote suprafata displayului apar dungi verticale colorate. Tensiunile de alimentare din sursa sunt OK , si condensatoarele din sursa sunt OK. Pe placa t - con am doua panglici car intra pe display dac deconectez una dintre ele televizorul are imagine buna pe jumatatea ecranului bine inteles , daca deconectez partea care functioneaza si conectezi parteai cealalta problema persista adica dungi colorate pe jumatatea ecranului.

Intrebareamea esta ca placa t-con defect saudisplay defect?

Model t-con  -LC 320EXN

Multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kty

4

• Depanatoru

3

Top autori în acest subiect

Vizitator norby_torok

daca deconectez panglica din partea dreapta a placi atuncea partea stanga a displayului este functional dac fac invers pe display tot rami dungi

Link spre comentariu

Pe panglica dreapta ai ceva semnale lipsa /sau tensiuni  puse in scurt.Cauta documentatie despre t con cu care e chipat ca sa poti cerceta ce produce anomalia la acel tv.Cauta referiri pe net /forumuri cehe ,poloneze ruse ,tradu-le cu google translator (eu asa fac) pentru ca orice idee e binevenita.

Editat de kty
Link spre comentariu

La multe modele de tv-uri , display-uri , asta e comportamentul normal asa ca greu de zis care e problema

La modelele astea semnalele nu sunt simetrice pe cele 2 panglici, cu una scoasa merge normal o jumatate , iar cu cealalta scoasa numai jumatatea respectiva cu dungi . Asta fara nici un defect , evident

Link spre comentariu

Problema pe care o enunta el e ca cu cele 2 introduse are PE TOT DISPLAYUL dungi.

Deci probabil unul din semnale/tensiuni in oglinda de pe a doua placa cea care o conecteaza ulterior celei care functioneaza ok are o problema care duce la alterararea intregului cu consecinte pe tot displayul-imagine cu dungi.

Editat de kty
Link spre comentariu

Asta s-a inteles ... greu de zis daca e display-ul sau t-con-ul daca modelul respectiv asa se comporta normal cu cate o panglica scoasa . Ori nu duce t-con-ul tot ecranul ( moare ceva tensiune ) ori display-ul are scurt

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări