Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tehnologia FIPEL

florinellll

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• mihaicozac

1

• florinellll

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

De viitor e, insa e un viitor... imediat, deoarece exista  posibilitatea ca aceasta tehnologie sa fie  depasita in momentul in care va aparea pe piata, deja in marile laboratoare apusene s-a reusit sinteza luciferinei(luciferaza a fost sintetizata inca din anii `60)-FIPEL e cumva la granita dintre tehnologic "clasic" si biologic, probabil va avea utilizare in dispozitive de iluminat low-cost, insa fara pretentii de calitate a luminii/estetica.

Cine se tine la curent cu cercetarile in domenii de varf deja poate intrevedea cum va fi realitatea anilor 2030, in 1990 citeam in revista "Stiinta si Tehnica" despre tehnologii care initial imi pareau cam...utopice, cum ar fi plita de inductie sau sistemul de navigatieGPS, iar astazi le avem in casa.

Link spre comentariu

Erau pe vremuri nişte radiocasetofoane auto Sony cu afişaj LCD cu iluminare asemănătoare, singurele pe atunci cu fundal albastru. invertorul era plasat într-o cutie în afara aparatului. După 2-3 ani de folosire ceda materialul fluorescent şi nu mai vedeai nimic pe afişaj, de aia au şi renunţat la idee, eu le plasam beculeţe lateral la reparaţie, că altceva nu se găsea atunci. Probabil că cele de acuma sunt mai fiabile, parcă am văzut şi pe la chinezi ceva "furtunuri" luminoase pe acelaşi principiu, care ziceau ei că sunt insensibile la călcat peste. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări