Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Merg hz de rigips la incinte din pal?

Vizitator Budiul Daniel

Postări Recomandate

eu nu sunt de acord cu folosirea hz de rigips deloc pt pal. eu.. spre exemplu, cand folosesc la imbinari hz-uri, eu le adancesc vreo 4-5 mm. cu hz de rigips nu pot face asta, nu stiu de ce, dar pur si simplu nu le pot adanci. Ba ca se rupe capul hz-ului, Ba ca si-o facut santz si nu mai prinde hz-ul, mi se par CA FANU ! naspa. nu's bune pt aplicatia asta hz de rigips, nu degeaba se cheama de rigips, trebuie folosite la rigips, nu la pal. eu una, nu folosesc de rigips. Folosesc hz de lemn pentru imbinarile cutiei, folosesc suruburi cu piulitza cu gheara, care itrna in pal, exact ca o postat adi mai sus, si pt portiunile metalice folosesc hz de tabla, care au capul drept, nu adancit. EU SUNT CONTRA HZ DE RIGIPS !

Ahaaaaa.......!!!!!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kenwood_DJ

6

• stefanev

3

• exxu

2

• neinvins

2

Top autori în acest subiect

Daca vrei neaparat sa folosesti suruburi autofiletante pentru gipscarton poti adauga in interiorul boxei intarituri din pal sau foaie de tabla(lipite in prealabil cu un kit de montaj) in dreptul lor. Insa (cum s-a mai spus) suruburile astea nu rezista la frecus. Sunt foarte casabile si cedeaza rapid. :goodman:

Link spre comentariu

@daniel, manerele vor rezista cu suruburi de tabla. si alea, sunt de mai mutle dimensiuni. cumpara de vreo 2 cm lungime si acuma grosimea... depinde.... te uiti, te orientezi. pt incinta foloseste hz de lemn cu cap adancit , si adanceste-le vreo 3-5 mm. ca peste ele vine kit, sau.. depinde.. mocheta., tu stii ce finisaj vrei sa faci.

Link spre comentariu

la constructie se pot folosi suruburile de rigips pentru ca nu le mai scoti, la difuzoare intradevar trebuie folosite suruburile aratate de adi, pentru ca intradevar se largeste gaura. Holsuruburi de tabla folosesc doar pentru conectori, iar pentru manere nu vad de ce nu ar merge cele de rigips, ca nu scoti des manerul. (bine, cu specificatia ca incinta sa nu aiba 50Kg ca vor ceda:)) )

Link spre comentariu

Eu am folosit numai holsuruburi de rigips si nu am intampinat nici o problema. Am o incinta de PAL care dau in ea cu 1KW si nu are nimic.. nu sa desfacut sau ceva.... Depinde si cate bagi.... eu bag foarte multe pe latura... si la imbinari folosesc silicon.... niciodata nu ma dezamagit....

Link spre comentariu

depinde ce manere ai. daca ai metalice, nu vei folosi hz de rigips pt ca arata urat de tot, au capul adancit si ramane capul hz-ului afara, foarte foarte urat. nu i vorba ca nu tzine, la manere... la conectori... ii vorba de aspect. pentru tinut ii vorba la constructia incintelor, eu nu am incredere deloc in Hz de rigips. eu folosesc hz de lemn + aracet. io nu stiu de ce folositi asa des hz de rigips, doar de alea gasiti ? nu se gasesc pur si simplu hz de lemn? hz de lemn ii net superior celui de rigips ! doar nu ii zice degeaba de LEMN si la celalalt hz de RIGIPS.

Link spre comentariu

Cred ca acele holzuruburi se numesc "euro-suruburi" desi nu sunt sigur, oricum se gasesc pe la magazinele de accesorii mobila din pal. Se gaesc si mici "dopuri" de diferite culori care se fixeaza in capul holzsurubului.

Link spre comentariu

da, alea sunt eurosuruburi. mie nu imi plac pentru ca trebuie sa faci gaura in tot materialul lemnos inainte. in rest prind super bine. mai ales daca mai pui siniste aracet pe canturi si cand strangi hz-ul iese afara aracetul de la imbinari, brici.

Link spre comentariu

.............nu-mi plac pentru ca trebuie sa faci gaura in tot materialul lemnos inainte.........

dar ma scuzi k te intreb dar nici la celelalte tipuri de suruburi nu dai gaura???? :axe: nu de alta dar sunt sanse mari sa pocneasca materialul respectiv, asta daca nu e foarte gros....... :rolleyes:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări