Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare PIC 18f4520

Vizitator Daniel1990

Postări Recomandate

Vizitator Daniel1990

Salutare!Am si eu o problema de rezolvat si nu ma pricep deloc. Trebuie sa  programez un microcontroler (am un PIC18F4520 de la Microchip) de pe o placa electronica, să funcţioneze ca un frecvenţmetru (între 1khz şi 10khz). Ma puteti ajuta si pe mine? Chiar si contra cost.

Proiectul este pentru facultate(placile electronice cu acel PIC18F4520 apartin facultatii, noi trebuie doar sa le programam). Programatorul exista tot la facultate si softul aferent acestuia.

KT458v0 este placa electronica daca va ajuta cu ceva(difera doar pic-ul)

Mulţumesc anticipat!

http://www.filedropper.com/pic_1

Editat de Daniel1990
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Daniel, atunci cand faci o cerere de ajutor invata sa o faci complet. Altfel nimeni nu sta sa te intrebe pe tine ce vrei sa faci.

In regula, vrei sa masori frecventa unui semnal dar odata masuratoarea facuta, ce faci cu rezultatul? Il afisezi pe un LCD, il afisezi pe un afisaj cu LED, il trimiti pe interfata USART, sau SPI sau I2C catre alt echipament (poate catre un PC)....

In ce limbaj vrei sa faci programarea? In assembler, C, Pascal (poate chiar si Basic)? Poate chiar intr-un program gen Flowcode?

Sfatul meu este sa inveti sa faci tu acest lucru. Asa o sa inveti ceva care s-ar putea sa iti fie foarte util cand termini facultatea pe care o faci. Incepe sa faci acest proiect si acolo unde nu te descurci intreaba.

Daca nu stii de unde sa incepi, daca iti lipsesc cunostiintele elementare de programare, intodeauna este un inceput. Pentru usurinta poti sa iti faci programul mai intai in Arduino iar apoi sa rogi pe cineva care cunoaste arhitectura PIC (si programare) sa te ajute sa il portezi.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări