Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Avantgarde Trio Classic Horn Speakers

daniel_88

Postări Recomandate

Am vazut pe net ceva de genul, si vreau sa profit de topic sa intreb si eu de curiozitate, deoarece nu sunt expert in boxe

Posted Image

La descriere apare asa: "Avantgarde Trio Classico Horn Speakers with Bass Horns "

Intrebarea mea este: ce drivere folosesc astia sa reproduca bass prin "palniile" alea mari? Si daca a avut cineva ocazia sa asculte un horn de bass, sunt curios sa ascult parerile despre cum ar suna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

5

• daniel_88

5

• CBI

1

• Adamath_2006

1

Top autori în acest subiect

Daca esti curios despre cum ar suna cauta sa le asculti sau intreaba pe un topic separat!

On topic: Interesanta problema ridicata de i_unit.

Asa ceva nu gasesti pe toate drumurile ca sa asculti, oricum am inteles ironia. Era doar o intrebare, esential era despre driver. Oricum scuze de off topic si daca deranjeaza rog domnii moderatori sa stearga interventia, oricum eram 80% sigur ca voi primi un raspuns de genul... :95

Link spre comentariu

palniile alea nu reproduc joase,sub 100hz se folosesc subwofere active

este un sistem pe 3 cai,palnia de jos are un dif cu con de kevlar de 8 toli,media este un driver de 2 toli si inalta este driver de 1 tol,cu taieri la 600 si 4khz.Citeste brosura

http://www.avantgarde-acoustic.de/trio-classico-product-en.html?file=tl_files/avantgarde/downloads/produkte/trio-classico/downloads/en/trio_classico-g2_fact_sheet_engl.pdf

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru raspunsuri CBI, Dj Leco si VTP. Parerea mea cand am vazut prima oara imaginea a fost ca sunt mai mult de design, sunt foarte aratoase si interesante. Dar m-am documentat mai bine, si am vazut ca se poate reda si bass prin horn. Nu citisem datasheet-ul lor. Avantajul lor mare e ca poti reda un sunet mai puternic, la puteri mai mici. As fi vrut sa reproduc dar...kevlar...m-am gandit sa le fac din fibra de sticla, dar cred ca vibreaza si apar distorsiuni. Oricum cred ca cel mai mare dezavantaj al lor ar fi spatiul de care trebuie sa dispui, deoarece ocupa, din cate vad, foarte mult spatiu fata de o boxa obisnuita.

Link spre comentariu

@daniel_88,

Acest gen de horn nu e recomandat si recomandabil ca proiect pentru DIY daca nu dispui de experienta serioasa si de posibilitati de masura extinse pentru a face corectii pas cu pas pentru modificarea caracteristicilor de radiatie.

Se pot executa fara frica de vibratii din rasina epoxidica + filler mineral, armata cu fibre de sticla.

Dimensiuni mici se executau in anii '70 - '80 din stuc armat cu sarma sau fibre textile.

Link spre comentariu

Am vazut ca pe anumite site-uri sunt si ceva formule legat de ce spuneti dumneavoastra, de reprodus pot sa le reproduc cu rasina epoxidica, ma gandesc la drivere :scarpin .

Link spre comentariu

Am vazut ca pe anumite site-uri sunt si ceva formule legat de ce spuneti dumneavoastra, de reprodus pot sa le reproduc cu rasina epoxidica, ma gandesc la drivere :scarpin .

Drivere sunt destule, si nu asta e important! important este faptul ca NU ai cum sa reproduci hornurile Avangarde. Intre o curba rezultata din calcul si curba reala sunt diferente care se determina greu.

Reamintesc inca o data o axioma a acusticii: un difuzor "canta" si intr-o cutie de pantofi! Cum "CANTA"????? Asta-i alta treaba!

Trebuie sa stii bine ce-ti doresti pentru a nu fi dezamagit cand se intampla! Trebuie sa asculti  asa ceva, ca sa stii bine ce vrei! Fiecare tip de incinta are caracteristici si compromisuri diferite. Te-ai intrebat dece astfel de realizari nu sunt si la e-mag, altex si domo????

Link spre comentariu

Pretul este mare, dar cat de selecta e piata e un lucru relativ!

Mai ales acest tip de horn NU este scutit de compromisuri care-l fac sa aiba putini adepti!

NU tot ce zboara se mananca! E valabil si pentru acest tip de realizare.

Link spre comentariu

Nu au cum sa aduca retailerii nostrii asa ceva... uite o lista de preturi informativa :

19 Ohm version incl. 2 x SUB231 G2 70,500 $19 Ohm version incl. 2 x SHORT BASSHORN G2 84,000 $19 Ohm version incl. 2 x BASSHORN G2 90,000 $19 Ohm version incl. 4 x BASSHORN G2 129,000 $19 Ohm version incl. 6 x BASSHORN G2 168,000 $

TRIO OPTIONScustomized horn color add + 5,970 $curved TRIO CLASSICO designer frame add + 2,250 $

ps si amplificarea care o propun ei are niste scoruri de te cam ustura ficatii :

Zero Feedback Stereo Integrated Amplifier 17,250 $2 x 120 wattsLC filter stages with active electronic voltage regulationSolid inner unibody aluminium core2 x symmetrical and 3 x asymmetrical inputs

Zero Feedback Stereo Preamplifier 14,100 $Constant Current Modulation Technology (patent pend.)Battery power supplySolid inner unibody aluminium core5 x symmetrical inputs and 2 x symmetrical outputs

Zero Feedback Stereo power amplifier 13,200 $2 x 150 watts with 240.000uF capacitanceLC filter stages primary and secondaryActive electronic voltage regulationSolid inner unibody aluminium core

Sunt opere de arta si sunt tratate ca atare atat in fabricatie cat si in partea de pret...

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu

La preturile astea, normal ca nu vom avea distribuitor in tara!

Pe de alta parte, chiar daca ar fi toate preturile componentelor doar o zecime din cele de mai sus, nu foarte multi ar dispune de spatiul necesar pentru a le pune in valoare! Stand la 2-3 m de un astfel de sistem, oricine va spune ca: DA! Sunt  DOAR opere de arta! Modernista!"

Evident ca per total, sunt suficienti oameni cu bani care au toate conditiile pentru a tine firma in viata!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări