avolocaru Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 Salutari, am un prieteni care se duce cateva luni in S.U.A. Am tot vazut pe la TV tot felul de vise in materie de lampi audio. Imi poate recomanda cineva ceva? sau nu merita sa-mi bat capul! Merci! Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 (editat) Sectiunea amplificatoare pe tuburi e plina de scheme functionale si testate precum si scheme consacrate. Parerea mea este ca, daca n-ati mai ascultat pana acum un amplificator pe lampi, ar trebui sa o faceti. In urma auditiei, dvs. veti fi cel care va hotari daca se merita sau nu sa va bateti capul. Editat Iunie 22, 2015 de Untold Link spre comentariu
Vizitator avram stefan Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 @untold are dreptate! Trebuie sa asculti cateva (mai multe) amplificatoare cu tuburi - sa ”cunosti sunetul”. Eu am acultat destule si foarte putine au fost multumitoare. Mentionez ca toate au fost amplificatoare construite de amatori! Daca aveti posibilitatea sa acultati si amplificatoare de marca atunci... . Succes! Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 Merita sa cumperi lampi finale cu pedigri audiofil , gen 6550 sau KT88 . Sa nu cumva sa pui botu' la finale gen EL34 , aia e o legenda pentru chitaristi si lautari , dar nu pentru auditie . Dupa , va urma o discutie serioasa despre etajul de atac / defazor ... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 RCA,Sylvania, Tronix. Înainte de a cumpăra ai nevoie de un mic credit de nevoi personale. Americanii care vând tuburi nos știu ce vind,de exemplu un 6L6 RCA nou nouț se vinde cu 200..300$/buc. Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 22, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2015 Cred ca este destul de dificil astazi sa mai caut si sa ascult muzica la amplificatoarele pe lampi, sa nu mai zic diverse modele, in afara de Traviata, Traviata 2, Traviata 3... Ma intereseaza opiniile unor avizati alaturi de care eu voi pune impresiile despre cat "misto" arata lampa si gata, ce o fi o fi... rezultatul poate va fi aflat la pensie, cand voi avea timp sa ma ocup si de asa ceva. Mai asteptam opinii. Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 D-le , este foarte neclara cerinta dvs iar opinia celor avizati este destul de solida pentru o confruntare cu o auditie pe Trviata 1,2,3...n si cum de regula acestia cunosc cit de "misteaux" este o lampa nu merita asteptarea pina la pensie... Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 22, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2015 Va dau dreptate in ceea ce priveste neclaritatea cerintei, este si normal nu am o vasta experienta in acest domeniu! de aceea va cer ajutorul. Multumesc! 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 Va dau dreptate in ceea ce priveste neclaritatea cerintei, este si normal nu am o vasta experienta in acest domeniu! de aceea va cer ajutorul. Multumesc! Este simplu, intrebare punctuala ! Link spre comentariu
Patefon Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 Ce fel de Lampi cauți? Sa sune bine? Sa arate bine? Sa aibă preț bun la revânzare? Sa fie mai vechi? Sa fie încă in producție? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 Acum lămpile serioase se fabrică în Rusia şi China, mulţi băieţi deştepţi şi firme de apartament le retipăresc să semene cu seriile antice americane sau europene. Lămpi vechi nefolosite sînt suspecte de multe pe net, la categoria celor scumpe şi teoretic rare. Mai sînt cele ptr armată sau tehnica de calcul, serii mai solid construite, dar nu neapărat ptr audio, de exemplu multe 807 din al doilea război sînt inutilizabile fiind fabricate de tot felul de firme obscure la acea vreme. ............. Întîi alege ampliful dacă e făcut de firmă şi apoi lămpile de schimb ptr el, excepţie face doar varianta construirii de la zero a amplifului, cu propriile mînuţe. ............. EL34 e o lampă prea bună ptr unii. 1 Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 23, 2015 Partajează Postat Iunie 23, 2015 Eu cum sunt incepator in tuburi de ceva ani , nu-mi permit sa dau sfaturi in domeniu, eventual o mica sugestie: incercati sa incropiti intai un amplificator dupa o schema deja testata cu rezultate foarte bune, cum ar fi un Single End cu tubul rusesc 6P3S-E sau fara E. Acest tub inca se gaseste in stare NOS si are referinte bune de tub audio. Primul meu amplificator pe tuburi a fost acest amplificator de care am fost foarte multumit. Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 23, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2015 "Tipograf", doar sa sune bine, textul cu "sa arate misto" era o gluma. "Noob" multumesc de sugestie, sper sa gasesc timpul necesar pentru schema propusa de tine dar cel mai probabil am sa incep mai intai cu un amplificator de cinema romanesc. Am reusit sa adun vreo 2-3 dintre care unul ii vai de el. Sa vedem dupa ce-i dau o fata noua cum suna. Sa vedem ce mai zic si altii. Merci Link spre comentariu
zal Postat Iunie 24, 2015 Partajează Postat Iunie 24, 2015 Alea aveau o bandă audio redusă, vei fi dezamăgit şi indus în eroare. Link spre comentariu
overdrive Postat Iunie 24, 2015 Partajează Postat Iunie 24, 2015 Alea aveau o bandă audio redusă, vei fi dezamăgit şi indus în eroare. De 6P3S-E este vorba sau de 807? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum