Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor analogic?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

3

• Myhayxx

2

• Ion_Bumbu

2

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Probabil este un convertor RMS la DC ( eventual de înaltă frecvență ) . Modulul cu cele două rezistențe și cele două tranzistoare este împerecheat astfel încât prin cele două tranzistoare vor trece curenți egali dacă cele două rezistențe degajă aceeași cantitate de căldură. Al doilea amplificator , prin bucla de reacție negativă, reglează tensiunea continuă aplicată pe R'  astfel încât curenții prin tranzistori ( tensiunile în colectori ) să fie egale - plecând de la R1 = R1' și R = R' . Rezultă deci că tensiunea de intrare și tensiunea de ieșire sunt egale rms - generează aceeași cantitate decăldură pe aceeași rezistență

Link spre comentariu

Cap bolometric de masurarea puterii in frecvente inalte.

Cauta ceva docu la Anritsu , HP , RS sau alti producatori de scule masura HF

Grig

Link spre comentariu

Nu știu dacă bolometric este termenul potrivit în acest caz dar s-ar putea să se folosească și așa.

Bolometru , ca definiție , se referă la o radiație nu la o tensiune ( curent ) . Dar în principiu e vorba de același lucru....

Schema de mai sus se poate folosi ( dacă se dorește ) și la 50Hz ori , la frecvența asta , nu mai vorbim de bolometru.

Link spre comentariu

Nu mai folosi ca sursa de info Wiki.ro.

Împrumută-mi și mie globul tău de cristal care îți spune de unde mă informez . 

În rest , era doar o opinie personală ( posibil  greșită ) privitoare la folosirea termenului . Nu contraziceam cu nimic afirmația pe care ai făcut-o și nici nu comentam trimiterea bibliografică. 

EDIT .   Renunț la editare , nu vreau să mai lungesc discuția ...

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Dupa schema este un convertor U - Uef cu separare galvanica, unde U este un semnal de orice forma si frecventa. Daca rezistenta de intrare este egala cu impedanta unui cablu coaxial poate fi folosit si la frecvente foarte mari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări