Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum pun in punte cele 4 canale ale amplificatorului jbl gto 75.4

Postări Recomandate

acestea sunt specificatile amplificatorului amplificator auto 4 canaleputere:4 ohmi, stereo: 4 x 104W RMS4 ohmi, in punte: 2 x 284W RMS2 ohmi, stereo: 4 x 142W RMSraspuns in frecventa 10Hz - 83kHzRaport semnal audio / zgomot: 80 dBAcrossovere high pass si low pass 12dBintrari low level (5.8V max) / high levelDimensiuni (L x W x H): 384mm x 313mm x 60mm. Amplificatorul in punte are 2x284w la 4 ohmi, merge sa pun in punte toate cele 4 canale pentru a avea o putere undeva la 500w ? Ma gandeam sa pun + de la primul canal cu - de la al 4 lea canal, este o idee buna? Sau sa leg - de la al doilea canal la + de la al trilea canal si asa miar ramane + de la primul canal si - de la al patrulea canal. Sau cum sa fac pentru a avea toata puterea amplifificatorului in.trun singur canal. Orice sfat este bine venit!

Editat de undertaker fenomenul
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

stai linistit ca deja sunt puse in punte,asta cu 4x nu stiu cati wati este doar o chestiune de marcheting,daca vrei sa iasa fum din ea nai decat sa te apuci de treaba.

stiu ca sunt puse deja in punte cate doua canale, primul canal cu al doilea si al treilea cu al patrulea canal, dar eu vreau sa pun in punte toate cele 4 canale in trunul singur Am vazut pe youtube ca cineva punea in punte doua canale cu un defazor eu nu merge sa fac chestia asta dar cu patru canale
Link spre comentariu

daca ai vazut tu asta pe youtube,cauta si aici pe forum la aceasta sectiune,eu unul nu te incurajez sa te apuci,deja imi imaginez ce o sa iasa,adica fum si explozie.youtube-ul si facebokul se iau de mana,adica circ si panarama,nimic serios(parerea mea)

. Aveti dreptate mai bine ma multumesc sa pun in punte doar doua canale pentru bass si cel lante doua pentru boxeAm vazut pe mivarom http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/rola-leduri-smd-3mm-albastru-120ledm-impermeabila-p-8482. Cum pot sa pun toata rola cu leduri sa mi se amrinda dupa bass? Am vazut pe net o schema cu un tranzistor tip 31, ce ma deranjaza pe mine este ca imi trebuie o tensiune de 12v. Merge sa leg direct la bornele subwooferului ledurile sau sa pun la bornele subwooferului un transformator de 5-6 v si dupa redresare sa am 12v?
Link spre comentariu

adica acea rola sa o conectezi direct la iesirea amplifului?stai cuminte risti sa arzi ceea ce ai ,mai bine conecteaza un indicator audio daca vrei ca ledurile sa danseze dupa ritmul muzicii,ca in acest caz nu e nevoie sa iei semnal de la dif.ci din mufa de casti bineinteles si cu o tensiune de alimentare necesara.

Link spre comentariu

adica acea rola sa o conectezi direct la iesirea amplifului?stai cuminte risti sa arzi ceea ce ai ,mai bine conecteaza un indicator audio daca vrei ca ledurile sa danseze dupa ritmul muzicii,ca in acest caz nu e nevoie sa iei semnal de la dif.ci din mufa de casti bineinteles si cu o tensiune de alimentare necesara.

vreau ca ledurile sa se aprinda dupa bass si sa licare in functie cum e basul mai tare sau mai incetpost-235060-0-49895000-1434808836_thumb.gifAceasta schema este buna ? Am o nelamurire cum o sa se aprinda numai dupa bass daca ea o sa primeasca toata banda de frecventa ex. 20-20000hz eu vreau sa se aprinda doar dupa bass nu si dupa medii si inalte.
Link spre comentariu

Nu poti pune in punte pe un singur difuzor toate cele 4 canale.

Sint 4 canale, cuplabile 2 cite 2 in punte.

A putea sa incerci un artificiu, sa pui 2 canale in paralel si apoi legate in punte pe un dif de impedanta mai mica (2 ohm) cu modificari interne in conectarea intrarilor si a iesirilor etajelor finale..

Insa orice decalare intre 2 etaje puse paralel, indiferent ca legi apoi in bridge sau nu, duce garantat la defectarea a cel putin unuia dintre canalele legate in paralel.

Vrei putere mai mare, ia ceva mai puternic daca nu te satisface ce ofera acest amplif legat bridge dual stereo, sau ia difuzoare cu spl mai mare.

Link spre comentariu

Nu poti pune in punte pe un singur difuzor toate cele 4 canale.

Sint 4 canale, cuplabile 2 cite 2 in punte.

A putea sa incerci un artificiu, sa pui 2 canale in paralel si apoi legate in punte pe un dif de impedanta mai mica (2 ohm) cu modificari interne in conectarea intrarilor si a iesirilor etajelor finale..

Insa orice decalare intre 2 etaje puse paralel, indiferent ca legi apoi in bridge sau nu, duce garantat la defectarea a cel putin unuia dintre canalele legate in paralel.

Vrei putere mai mare, ia ceva mai puternic daca nu te satisface ce ofera acest amplif legat bridge dual stereo, sau ia difuzoare cu spl mai mare.  o sa ma multumesc doar cu ce ofera amplificatorul pus in punte din fabrica 284w pe 4 ohmi si cele lante doua canale pentru boxe. cum pot sa fac o orga de lumini cu aceasta rola cu leduri   http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/rola-leduri-smd-3mm-albastru-120ledm-impermeabila-p-8482 sa-mi ''joace'' ledurile doar dupa bass?  ledurile o sa le pun in interiorul subwooferului si o sa se vada lumina lor printrun geam albastru reflexiv de care am facut deja rost

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări