Vizitator paul_muresan Postat Februarie 7, 2007 Partajează Postat Februarie 7, 2007 sunt incepator. am acasa un pickup care scoate 2*5W si care il folosesc ca tuner cu doua boxe de 15W care suna calumea cu volumul dat pana la jumatate dupa aia are distorsiuni. am auzit ceva de legarea in punte pt a scoate mai multa putere. cum as putea sa il leg in punte ? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 7, 2007 Partajează Postat Februarie 7, 2007 Prin legare in punte obtii din 2 amplifuri mai slabe unul singur dublu ca putere. Asta cu anumite conditii stricte: egalitate de cistig, simetrie egala, curent de repaos egal, un etaj defazor de preferat la intrare etc. Nu merita sa te complici ptr. 5+5W=10W. Nu vei auzi mare diferenta mai ales ca va trebui sa folosesti cele 2 boxe inseriate, deci practic obtii aceeasi ''galagie''. Link spre comentariu
Vizitator paul_muresan Postat Februarie 8, 2007 Partajează Postat Februarie 8, 2007 cum pot sa leg in punte pickup-ul cu un magnetofon de exemplu? in ce consta legare in punte ? Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 8, 2007 Partajează Postat Februarie 8, 2007 nu poţi... adică poţi, dar trebuie ca amplificatoarele alea să fie identice (vezi răspunsul lui zal), plus că o să mai ai nişte probleme de natură mecanică... adică o sa fii nevoit să modifici mufele etc...dar poţi face altceva: faci un amplificator cu mai multe intrări de linie, la ce putere iţi pofteşte inimioara, conectezi ieşirile de linie la intrările corespunzătoare ale amplifului, şi gata. Link spre comentariu
Vizitator paul_muresan Postat Februarie 8, 2007 Partajează Postat Februarie 8, 2007 un amplificator cu mai multe intrări de linie, la ce putere iţi pofteşte inimioara, conectezi ieşirile de linie la intrările corespunzătoare ale amplifului, şi gata si cu ce se mananca toata treaba asta?adik vreau sa zic ca nu ma pricep sa fac amplifuri si chestii din astea , ca sunt incepator, nu stiu cum functioneaza un amplificator din ce e format si asa mai departe. dar as vrea sa invat. stiti cumva carti despre electronica din care poti sa inveti asa cat de cat despre electronica? voi de unde ati invatat tot ce stiti pana acum (in afara de cei care fac asa ceva la faculltate) Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 8, 2007 Partajează Postat Februarie 8, 2007 eu personal, din Tehnium... :)restul... am furat mai mult sau mai puţin meserie, ne-a plăcut... şi... unii au avut norocul de a-şi face o meserie din ceea ce era o pasiune...uită-te pe la ''Documentaţie şi scheme'', sunt date nişte cărţi, nişte linkuri... şi unde ai probleme, pui frumos aici, la începători o întrebare...nu te sfii, chiar dacă facem uneori mişto de tine...(valabil pentru orice începător... dacă întrebi, eşti prost doar o dată, dacă NU întrebi... rămâi prost toată viaţa!!! asta pentru că nu suntem genii, ci oameni obişnuiţi...) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum