Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Video Casette Recorder - intrebari si raspunsuri

claudiu1990

Postări Recomandate

Mi-a dat un prieten imprumut un video (mai de mult) sa vad niste filme...avea ceva probleme la el, ca dupa o perioada de functionare nu se mai vedea bine,  Mi-a spus sa-i curat capetele cu o bacnota de 2.000 de lei vechi (era din plastic). Mi-a aratat el, in timp ce rula caseta tineam bacnota lipita de capete si se curata singur. Dupa o perioada trebuia refacuta manevra. Dar la vremea aia nu aveam dvd... ca zbura video. :rade:  Poate doar ca piesa de muzeu sa mai tineti/reparati asa ceva :tryre . Dar va spun... bacnota il curata foarte bine. Ce mai vremuri...

Daca  e vorba de bancnota aceea de 2000lei care celebra eclipsa de soare sigur am acasă, am sa încerc si eu cu ea. Sper sincer sa pot reuși sa il fac :reytre

Link spre comentariu

Daca  e vorba de bancnota aceea de 2000lei 

Avantajul hartei albe este ca se poate vedea cand nu se mai acumuleaza reziduri, deci este curat.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Îmi pare rău că trebuie să te dezamăgesc...dar nu stiu ce crezi tu că mai poţi face cu un ”video” in condiţiile in care majoritatea casetelor sunt vechi de cel putin 10 ani...banda acestora s-a invechit si oxidul de fier  şi praful acumulat de-a lungul vremii(de pe bandă) se  ia foarte repede pe capetele de redare ...si nu vei putea vedea mai nimic bine cu el...o să tot stai să ştergi capul de redare până o să-l defectezi !

Editat de elmar
Link spre comentariu

Îmi pare rău că trebuie să te dezamăgesc...dar nu stiu ce crezi tu că mai poţi face cu un ”video” in condiţiile in care majoritatea casetelor sunt vechi de cel putin 10 ani...banda acestora s-a invechit si oxidul de fier  şi praful acumulat de-a lungul vremii(de pe bandă) se  ia foarte repede pe capetele de redare ...si nu vei putea vedea mai nimic bine cu el...o să tot stai să ştergi capul de redare până o să-l defectezi !

Am casete VHS care pot spune ca sunt în stare foarte buna au fost păstrate in carcasele lor si ținute intr-o biblioteca(nu au fost expuse la căldura sau umezeala) deci banda acestora e ok. Eu acest video recorder nu vreau sa il fac sa fie practic adică sa ma uit într-una la filme la el ci mai degrabă sa îl țin ca vintage(e un vcr din 1991, cum țin alții magnetofoane sau radiouri pe lămpi ideea e ca vreau sa il fac sa fie functional ca altfel nu se merita sa il tin degeaba.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

post-225007-0-50182100-1511944285_thumb.jpgM-am procopsit cu un VRC, un amic mi l-a ,,donat pt piese,, si am zis sa ma uit in el. Se alimenteaza, ia caseta dar o da afara fara sa incerce sa ia banda. Am gasit 3 curele care erau sarite, una nu mai era buna deloc si am inlocuit-o cu un elastic (cel galben) si nu s-a intamplat nimic.

Acum ce am zis io, hai sa vad ce rotite se misca si in ce fel, poate imi dau seama cum functioneaza.....si le-am invartit cam pe toate.....

Dupa asta m-am ,,documentat,, un pic si am citit ca trebuie ,,pus la punct,, adica un fel de distributie la masina dar mai complicat. Am cautat pe net ceva documentatii dar nu am gasit nimic....

Daca ma poate sfatui cineva cu ceva, sunt recunoscator! Desi s-ar zice ca nu merita, totusi e o ,,antichitate,, pe care as vrea s-o vad functionanad.....doar din simpla placere a vremurilor trecute cand doadeam 5 lei pe film la ,,baietii,, cu tati soferi pe TIR.

post-225007-0-50182100-1511944285_thumb.jpg

post-225007-0-11341300-1511944292_thumb.jpg

post-225007-0-32312900-1511944298_thumb.jpg

post-225007-0-82618100-1511944303_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! Imi pare rau ca-ti spun dar nu trebuia sa "misti" nimic.Operatiunea de punere la punct , sa-i zicem , e delicata si migaloasa.Ar trebui sa demontezi liftul , cel care baga/scoate caseta apoi mecanismul "camei" - cea care da informatii despre pozitia diferitelor elemente "miscatoare"-extractoarele , rola presoare , frane etc.Le aduci pe toate in pozitia <0> , montezi totul la loc si vezi ce face.Motoarele de cc le poti alimenta (cu firele dezlipite) de la o sursa care permite schimbarea polaritatii pt. a observa ce si cum se misca.

Link spre comentariu

Multumesc frumos!

Am dat io mecanica jos, am desfacut swich-ul ala cu 4 contacte, l-am curatat cum am vazut pe youtube, cred ca am reusit sa pozitionez si liftul in pozitia corecta (cel putin asa cred eu, am aliniat niste semne cap la cap) ,m-am incurcat acolo la mecanismul care muta actionarea rolei, oricum n-am ce pierde, o sa fac niste poze si poate ma poti ajuta daca nu este prea stresant.

Toate bune!

Link spre comentariu

Cu poze detaliate , chiar si un clip video , o sa incercam sa-l dovedim.Asemenea , numa' bine ! Eu mai am ceva mecanici de VCR dar niciuna nu seamana cu a ta.

Editat de surubarila
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări