Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Video Casette Recorder - intrebari si raspunsuri

claudiu1990

Postări Recomandate

Buna ziua. Am gasit un VCR vechi Daewoo care are capul de citire zgâriat destul de rău si as vrea sa il schimb. Intrebarea mea este: capurile de citire de la aceste aparate sunt comutative? Pot sa il inlocuiesc cu ce gasesc pe la alte aparate video fabricate de alte marci? Mentionez ca nu am gasit manual de service sau schema pentru respectivul videorecorder. Va multumesc

Link spre comentariu

Buna ziua. Am gasit un VCR vechi Daewoo care are capul de citire zgâriat destul de rău si as vrea sa il schimb. Intrebarea mea este: capurile de citire de la aceste aparate sunt comutative? Pot sa il inlocuiesc cu ce gasesc pe la alte aparate video fabricate de alte marci? Mentionez ca nu am gasit manual de service sau schema pentru respectivul videorecorder. Va multumesc

Cam greu sa gasiti acelasi cap video la o alta marca de VCR!!! Nu este imposibil ......doar cu sanse foarte,foarte mici! 

Iar un cap video nou ajunge poate sa fie mai scump ca intreg aparatul,asta daca il mai  gasiti undeva de cumparat!!

Link spre comentariu

.... Sau daca se incumeta sa schimbe "pastilele" cu unele similare. Dar o sa ie nevoie de reglaje: intanzatoare etc.Cel putin asa faceam eu pana in anul 2000....intrebare sigur este ciupita vre-o pastila?....sau numai tamburul este zgaraiat Ati curat capul bine?

Link spre comentariu

.... Sau daca se incumeta sa schimbe "pastilele" cu unele similare. Dar o sa ie nevoie de reglaje: intanzatoare etc.Cel putin asa faceam eu pana in anul 2000....intrebare sigur este ciupita vre-o pastila?....sau numai tamburul este zgaraiat Ati curat capul bine?

Numai tamburul este zgariat si pe ecran se vede cu niste dungi orizontale groase de nu se poate distinge imaginea

Vedeti si dvs daca va ajuta acest linck de aici : http://elektrotanya.com/daewoo_dvr-3682d.djvu/download.html .

Va multumesc mult pentru schema

Link spre comentariu

...uitati-va cu atentie la Pastile sa nu fie vreuna ciupita si va recomand sa curatati capul bine.... Eventual cu metorda mai neortodoxa a " foii de hartie daca sunt uzate pastilele.. Si binenteles aocol izopropilic

Editat de Eusebiu Angelescu
Link spre comentariu

...uitati-va cu atentie la Pastile sa nu fie vreuna ciupita si va recomand sa curatati capul bine.... Eventual cu metorda mai neortodoxa a " foii de hartie daca sunt uzate pastilele.. Si binenteles aocol izopropilic

Sa va zic sincer nu stiu cum arata pastilele si ce reprezinta, sunt total paralel cu video recorderele, sunt acele fante mici sub forma dreptunghiulara de pe tamburul capului de citire care se invarte? Daca ma puteti indruma va sunt recunoscator

Editat de claudiu1990
Link spre comentariu

Așa arată ,,pastilele,, capului de citire video....și cam așa se pot curăți :https://www.youtube.com/watch?v=MvnIJwxgqVU

Zgârieturile de pe tambur nu pot proveni decât de la o nefericită intervenție anterioară cu obiecte ascuțite, probabil pentru descurcarea unei benzi....

Se poate încerca polisarea zgârieturilor cu pâslă și pastă de șlefuit, ca să nu zgârie banda.E posibil ca zgârieturile tamburului să provoace și desincronizarea imaginii, fiindcă pot cauza o deplasare anormală a benzii ....

post-179973-0-88181400-1434841930_thumb.jpg

Link spre comentariu

Așa arată ,,pastilele,, capului de citire video....și cam așa se pot curăți :https://www.youtube.com/watch?v=MvnIJwxgqVU

Zgârieturile de pe tambur nu pot proveni decât de la o nefericită intervenție anterioară cu obiecte ascuțite, probabil pentru descurcarea unei benzi....

Se poate încerca polisarea zgârieturilor cu pâslă și pastă de șlefuit, ca să nu zgârie banda.E posibil ca zgârieturile tamburului să provoace și desincronizarea imaginii, fiindcă pot cauza o deplasare anormală a benzii ....

Buna seara, am incercat sa le curat deja dar fara rezultat, fapt pentru care consider ca este necesara schimbarea capului de citire, precizez ca aparatul l-am primit de la cineva, acea persoana mi-a zis ca a incercat sa curete si el capul de citire dar nu stiu prin ce metode si cu ce substante, eu vreau sa il pun "pe picioare" deoarece am fost atras de calitatea sa si modul de constructie si ar fi pacat din punctul meu de vedere sa il arunc  partea electronica e impecabila doar capul asta de citire reprezinta un impediment. Multumesc

Editat de claudiu1990
Link spre comentariu

Atunci puneți modelul complet al aparatului, să vedem dacă se mai pot găsi capete de citire pentru el...

Este un Daewoo DVR-3721D asta este tot ce scrie pe el. Oricum mari sperante pentru piese nu imi fac dar totusi incerc sa gasesc :)

Editat de claudiu1990
Link spre comentariu

in principiu , capetele video propriuzise sint cam acelasi lucru la toate - niste " pastile " de ferita cu un bobinaj pe ele - diferenta este data de constructia mecanica a tamburului rotativ pe care se prind pastilele si de nr de pastile - majoritatea aveau doua , dar unele au 3 , unul in plus pentru slow , altele aveau 4

greu de gasit de la alt aparat sa se potriveasca mecanic , si foarte greu de reglat pe aparat

cap nou , tamburul complet , si daca se gaseste , putin probabil acum , nu stiu daca ar merita investitia in bani si munca

Link spre comentariu

Daca nu reusesc sa ii gasesc un cap de citire il pot trimite la cineva de aici care a mai intampinat astfel de cazuri pentru o depanare completa gen sa imi poata adapta daca se poate un alt tambur? Evident platesc interventia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări