Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proteus-simulation is not running in real time

FPGA

Postări Recomandate

Salut,

Am facut un montaj in Proteus,o matrice 8x8 LED, cu PIC si am incercat sa afisez un caracter dar cand simulez merge foarte incet si imi da mesajul " simulation is not running in real time due to excessive CPU load". Nu am facut ceva bine sau care ar fi problema?....daca ma puteti ajuta va rog.

Va multumesc!!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elmar

2

• FPGA

2

• Bandi Szasz

1

Top autori în acest subiect

Da este o limitare a simularii iti spune ca procesorul este suprasolicitat. Nici eu nu am reusit simulari in timp real pentru display-uri. Eu in loc de 1ms delay ( intre digiti/randuri/etc in timp real) pun vro 15-25ms o sa se vada mai sacadat afisarea dar simularea o sa functioneze ( eu am un i3 la 2.5ghz, la procesor mai slab posibil sa trebuiasca si mai mult de 15ms)

Editat de bandi12
Link spre comentariu

Salut,

Am facut un montaj in Proteus,o matrice 8x8 LED, cu PIC si am incercat sa afisez un caracter dar cand simulez merge foarte incet si imi da mesajul " simulation is not running in real time due to excessive CPU load". Nu am facut ceva bine sau care ar fi problema?....daca ma puteti ajuta va rog.

Va multumesc!!!!

Ce vă spune mesajul, e adevărat...

Dacă aveţi un indicator al ”ocupării” procesorului ...o să observaţi că procesorul e la 99-100% in momentul simulării!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Ce vă spune mesajul, e adevărat...

Dacă aveţi un indicator al ”ocupării” procesorului ...o să observaţi că procesorul e la 99-100% in momentul simulării!

Va multumesc pentru raspunsuri!...am incercat si alte aplicatii si tot asa imi zice....se pare ca trebuie sa strang bani pentru PC...:))

Link spre comentariu

E posibil ca PC-ul să fie bun ...si windows-ul să aibă probleme.Mai precis, e posibil ca sistemul sa fie prea incărcat sau poate virusat?!

Aţi verificat cât de ”ocupat” e procesorul atunci când nu aveţi deschis nici un program?Procesorul ar trebui sa fie la max 1%....

bine...mai contează(in afară de procesor) si restul sistemului...de câtă memorie RAM,ce placă video ,ce sistem de operare aveti?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări