Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare

Vizitator ~makaveli~

Postări Recomandate

Vizitator ~makaveli~

Salut. Am cateva intrebari despre o punte redresoare.1. La ce folosesc conndensatorii de 100nF pusi in paralel cu fiecare dioda condensator de filtrare de valoare mare. Sunt necesari? Imbunatatesc cu ceva puntea redresoare?Altundeva am mai vazut si catr unul de 1uF pe fiecare ramura.2. In cazul unei punti folosite intr-un amplificator audio ce rol au sigurantele puse dupa rectificarea curentului si cum se dimensioneaza acestea? Au vreun rol in protectia in caz de scurt circuit?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut. Am cateva intrebari despre o punte redresoare.1. La ce folosesc conndensatorii de 100nF pusi in paralel cu fiecare dioda condensator de filtrare de valoare mare. Sunt necesari? Imbunatatesc cu ceva puntea redresoare?Altundeva am mai vazut si catr unul de 1uF pe fiecare ramura.2. In cazul unei punti folosite intr-un amplificator audio ce rol au sigurantele puse dupa rectificarea curentului si cum se dimensioneaza acestea? Au vreun rol in protectia in caz de scurt circuit?Multumesc!

Salut! Condensatorii de 100nF pusi in paralel pe fiecare dioda au rolul de am reduce brumul din boxe, iar condensaotrii polarizati au rolul de a netezi forma de unda pentru a o aduce la o forma cat mai apropiata de ce-a a curentului continuu adica o linie. Si da... acesti condensatori imbunatatesc puntea redresoare.

Sigurantele puse in serie dupa puntea redresoare au rolul de protectie la scurtcircuit si se dimensioneaza in functie de curentul consumat in sarcina pe iesire.

Editat de cozmalau
Link spre comentariu

Cozmalau, nu mai cita integral si complet inutil postarea imediat anterioara, foloseste butonul raspunde, sau direct fereastra micuta de postare din josul paginii fiecarui topic.

~makaveli~ Condensatorii montati in paralel pe diodele redresarii au rol de snubber, diodele din redresare functioneaza intr-un regim de blocat/deschis permanent, regimul poate genera zgomot, condensatorii in paralel pe diode il atenueaza; condensatorii mici montati in paralel pe condensatorii mari de filtrare ajuta la filtrarea eventualului zgomot de inalta frecventa, au parametrii mult mai buni decat condensatorii electrolitici mari, ei sunt deasemeni folositi si la asazisele "decuplari" ale alimentarii diferitelor integrate, unde sunt montati fizic pe placa cat mai aproape posibil de pinii alimentarii integratului respectiv. Cat despre sigurantele puse pe alimentare, n-au legatura cu protectia la scurt a amplificatorului, ci au rolul de a proteja sursa de alimentare in cazul defectarii etajului final care de obicei ar scurta si alimentarea, in acel moment sigurantele pocnesc si alimentarea este intrerupta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări