Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensator variabil cu aer din 1967

flomar60

Postări Recomandate

Ar  trebui sa fie in aparat. Nu l-am instrainat, dar nici nu-mi e la indemana acum sa-i mai fac o sedinta foto.L-am folosit intr-un aparat la care variabilul era o masa uniforma de saruri albe.Nu am putut salva acel variabil.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Posibil ca cei de la "Electronica" sa fi asimilat in productia interna condensatorul acesta de la firma RDG-ista, pe unele condensatoare au inscriptionate ambele sigle, cea incercuita cu rosu e cea originala, RDG-ista, ar cu albastru sigla "Electronica"-posibil sa fi cumparat licenta.

image;s=644x461.jpg

Link spre comentariu

Aia e altceva...dar cu siguranta nu voiau sa insufle o imagine falsa. Aveau contributia lor, au reprodus un reper, fara sa se erijeze in unic producator. Sigla RDG-ista apare si pe cele fabricate de IEI.

IMG_20190109_113204.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu
5 hours ago, Spitfire said:

Posibil ca cei de la "Electronica" sa fi asimilat in productia interna condensatorul acesta de la firma RDG-ista, pe unele condensatoare au inscriptionate ambele sigle, cea incercuita cu rosu e cea originala, RDG-ista, ar cu albastru sigla "Electronica"-posibil sa fi cumparat licenta.

image;s=644x461.jpg

Din astea am cumparat cam 15 bucati (aproximativ), in anul 1992, de la un magazin al UCECOM. Ramasesera la pretul vechi, in timp ce salariul mi se marise (in urma inflatiei) de cateva ori. Am fost neinspirat si le-am depozitat la tara, unde au facut soarecii pipi pe ele si cele mai multe  au urme de coroziune (la nevoie merg si asa). Tot de acolo am cumparat zeci de GT402, GT404 si P27A. 

Link spre comentariu
Acum 18 ore, doru3160 a spus:

Sigla RDG-ista apare si pe cele fabricate de IEI.

Pai eu stiam ca IEI e tot aceasi sectie din fosta Electronica dupa ce s-a impartit si s-au redistribuit ,redenumit ,etc. Practic sunt fabricate in acelasi loc cu aceleasi utilaje, personal .Sau ma insel ?

Link spre comentariu

Posibil locul sa fi fost acelasi, nu cunosc acest amanunt, de aia nici nu pot sa contrazic, dar Electronica Industriala a fost o unitate de sine statatoare, diferita de Electronica. Daca erau in aceeasi ograda, nu am de unde sa stiu, si sincer, nici nu m-a interesat.

Link spre comentariu

1982-Intreprinderea Electronica isi schimba sediul in Bd. Dimitrie Pompei platforma Pipera si va avea ca obiect de activitate productia de televizoare (alb-negru si color), radioreceptoare, combine muzicale, incinte acustice, piese de schimb, asistenta tehnica si service.
Aici se afla secţia de asamblare televizoare care s-a desprins din intreprinderea “mamă” “Electronica” ce avea sediul în zona Gării de Est, pe str. Baicului şi care a devenit “Electronica Industrială”). Din Electronica TV a rămas doar pavilionul administrativ, bineînţeles cu destinaţia de restaurant.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cat costa un variabil cu aer acum, asemanator cu cele din pozele prezentate ? Ma refer la cele aflate in productie, nu la vechituri. Se vand si in Romania ?

Editat de VAX
Link spre comentariu

Cele mai ieftine condensatoare variabile se pot cumpara din targ, din aparatura veche. S-a dus vremea lor, nu se mai fabrica decat pentru domenii speciale, nu pentru bunuri de larg consum (adica ieftine). Daca gasiti condensatoare cu trei sectiuni, de la radio Selena sau de oriunde, sa le cumparati fara sa clipiti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări