dumitrumy Postat Octombrie 22 Partajează Postat Octombrie 22 https://pdf.datasheetcatalog.com/datasheets/nec/BIASING-OF-TRANSISTORS.pdf Link spre comentariu
roadrunner Postat Octombrie 22 Partajează Postat Octombrie 22 (editat) atentie mare la porcaria aia de site ca e plin de capcane (virusi) in reclame mai ales. un loc util de invatat electronica (la nivel univesitar) sunt cursurile de la MIT care se pot descarca direct de la ei. https://ocw.mit.edu/ O gramada de domenii nu doar electronica. RR Editat Octombrie 22 de roadrunner Link spre comentariu
teomishu Postat Octombrie 22 Partajează Postat Octombrie 22 1 hour ago, roadrunner said: cursurile de la MIT Acum ceva multi ani am înțeles și eu ce însemnă să ai profesori care chiar au înțeles ce predau. Demostrațiile practice de la MIT la cursuri despre momentul forței, amortizarea oscilațiilor (cu pendulul suspendat în tavan și capul profesorului la capăt de cursă) ... Link spre comentariu
roadrunner Postat Octombrie 23 Partajează Postat Octombrie 23 Eu am fost surprins de simplitatea unor cursuri (echivalente cu ce am facut eu in faculta) - pe noi la inginerie ne-au cam rupt in doaua cu teoria de parca urmam sa devenim oameni de stiinta nu ingineri (asta mi s-a parut mie), posibil sa gresesc RR Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 14 Partajează Postat Noiembrie 14 In aceasta schema pt un senzor INA226, de ce este recomandat un condensator ceramic? Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 14 Partajează Postat Noiembrie 14 Pentru că are ESR mic. Atenuarea zgomotelor care vin dinspre șunt este cu atât mai bună cu cât raportul Rfiltru/ESR este mai mare. Întrucât Rfiltru nu poate fi prea mare rezultă că ESR trebuie să fie cât mai mic. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 14 Partajează Postat Noiembrie 14 Multumesc! Acuma am unul din plastic. As putea sa selectez cu instrumentul chinezesc din mai multe tipuri de condensatori un ESR cat mai mic? Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Noiembrie 14 Partajează Postat Noiembrie 14 (editat) Nu se poate obtine ESR mai mic si cu 2-3 condensatori de valoare mai mica in paralel ? Pentru ca tot este sectiunea "incepatori", care ar fi dezavantajul ? Editat Noiembrie 14 de mihaiaurul Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 14 Partajează Postat Noiembrie 14 @daniels Nu știu care e ăla ”instrumentul chinezesc” dar în principiu poți face sortarea cu orice instrument care măsoară ESR. Nu văd însă rostul, condensatori ceramici se găsesc pe toate drumurile. Nu știu care este aplicația ta concretă, s-ar putea să nu conteze prea mult la urma urmelor. @mihaiaurul Sigur, punând condensatoare în paralel ESR echivalent va fi mai mic. Totuși, la o tehnologie dată, de obicei ESR este mai mic la condensatoare cu capacitate mai mare deci câștigul s-ar putea să nu fie cel așteptat. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 14 Partajează Postat Noiembrie 14 Instrumentul chinezesc e acel tester care masoara tranzistoare, condensatori, bobine, nu stiu cum se numeste. Ca aplicatie, am in lucru o sursa de laborator la care pot regla tensiunea si curentul (mV, mA), pt care am facut un multimetru care indica V, A, P si Ah. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 14 Partajează Postat Noiembrie 14 Da, cred că vorbești de ”Multitester”. Nu e chinezesc după știința mea, ei doar l-au copiat și îl vând. Personal am mari rezerve că poate măsura corect zeci de mΩ, mai ales fără conexiune Kelvin, dar nu pot face o afirmație certă, nu am încercat, nu posed unul. Sursa ta e în comutație ? Dacă nu poți să omiți filtrajul cu totul. Dar, repet, nu ai/nu poți obține un ceramic? Dacă nu ai noi sunt o groază de plăci pe care ai putea găsi. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 14 Partajează Postat Noiembrie 14 (editat) Am de unde lua un condensator ceramic, dar am crezut ca unul din plastic e superior unuia ceramic si am zis sa intreb. Multimetrul sursei va fi acesta, acuma masoara referinta de 3.3V Sursa va fi una liniara cu relee si praguri din 3 in 3 volti. Editat Noiembrie 14 de daniels Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 14 Partajează Postat Noiembrie 14 Acum 29 minute, daniels a spus: Am de unde lua un condensator ceramic, dar am crezut ca unul din plastic e superior unuia ceramic si am zis sa intreb. Există multe feluri de ”plastic” folosite la condensatoare. Unul de calitate, cu polipropilenă de exemplu, realizat în tehnologie noninductivă ar putea avea performanțe comparabile dar ar fi mult mai mare și mai scump. Un condensator (orice componentă în general) e superior sau inferior într-o anumită aplicație și nu în toate. Dar, cum am zis, dacă sursa este liniară poți elimina liniștit filtrajul ăla. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum