Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Util pentru incepatori.

Postări Recomandate

Vizitator dan motors

am si eu intrebare daca se poate? am boxe de calculator stereo genius,si vreau sa ii adaptez ceva de genu...o mufa mama pt sa bag castile,dar vreau sa se opreasca boxele cand bag mufa jack. ceva de genu cum era la casetofoanele portabile. bagi castile se opreste difuzoru,scoti castile sa plece pe difuzoare. merci mult astept raspuns

Se poate face simplu dar ai nevoie de mufa mama jack cu inca un contact in plus pentru separarea circuitelorCand bagi mufa tata se deconecteaza circuitul boxelor prin intermediul acelui contacteste foarte simplu nu trebuie montaje ajutatoare doar acea mufa mama putin mai speciala , sa zicem!
am pus doua intrerupatoare deocmadata,dar am sa caut si mufa mama pt jack,si cum leg firele la mufa mama si boxe? are 4 fire ...adica este stereo,poate mufa aia mama speciala sa intrerupa 2 circuite? sau dezactiveaza, firul de masa cum ar veni?
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

mufele mamă jack stereo sunt de obicei făcute exact aşa... vezi difuzoarele de calculator tipice: au o mufă mamă jack de 3.5 mm pe panou, când bagi căştile, difuzoarele sunt deconectate automat, când scoţi căştile, se revine la fel de automat pe difuzoare!cumpără din magazin o mufă mamă jack de 3.5 mm, şi una tată, şi acasă măsoară pinii cu mufa tată, pe rând, pusă şi scoasă: vor fi nişte pini în scurt la mufa mamă cu mufa tată lipsă, şi unul din perechile de pini va fi conectat la unul din pinii mufei tată...n-am explicat prea clar, dar fă aşa cum am spus, şi o să-ţi dai repede seama despre ce vorbesc! :d

Link spre comentariu

... din când în când... mai uit.sigur, notez, da' mai uit şi unde-am pus nota! ;))

mai uită şi alţii... sau nu ştiu, şi nu prea ştiu ce să caute pe "chinez flamande" :P ... zic să ne ajutăm reciproc:

0.1    - 100n0.01   - 10n0.001  - 1n = 1000p0.0001 - 100p

e clar ce e, nu? :)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Visovan Ioan

Buna. doresc sa urmez o cariera ca electrician electronist auto si doresc sa aflu daca petru un angajator ar fi suficient sa urmez un curs de calificare si in baza acelei diplome daca as avea vreo sansa de angajare.multumesc

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Stiu ca a mai fost prezentata printre primele link-uri, dar acum este la a treia editie:

THE ART OF ELECTRONICS

http://www.amazon.co.uk/The-Art-Electronics-Paul-Horowitz/dp/0521809266

Prima editie mi-a copiat-o un coleg de serviciu din arhiva bibliotecii Universitatii din Bucuresti in 2009 .

In sfarsit mi-am permis si eu sa o cumpar de noua din raft la a treia editie 2015 , chiar un pic mai scump decat de pe Amazon si pot sa spun ca face toti banii chiar si acum, completarile aduse de la prima la a treia editie fiind semnificative in opinia mea.

Desi am metri cubi de carti de electronica, nu cred sa exista vreo carte mai buna pentru orice electronist de pe lumea asta de la incepator la avansat.

Practic poti sa nu mai cumperi nici o carte de electronica pt urmatorii 10 ani daca simti ca te pasioneaza electronica.

Singura problema e ca este inca doar in engleza.Nu am vazut-o pe nicaieri in romana, dar asta ar trebui sa constituie si un impuls de a invata engleza de care oricum ai nevoie in orice domeniu tehnic astazi.

Link spre comentariu

am cum sa le fac plangere ?

Nu este saturat niciun traf/ miez ci este efectul filtrului capacitiv din toate aparatele electronice.

De aceea a aparut obligativitatea circuitului PFC din surse/ alimentatoare. Dar mai trece ceva apa pe Dambovita pana se va mai scapa de ceva din deformarea sinusoidei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări