Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Util pentru incepatori.

Postări Recomandate

• 8 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

a? zice c? e un cuar? (vorba vine) cu 3 terminale...se foloseau destul de frecvent în televizoare ?i radiourile mai sp?late prin anii '80...uneori se numeau filtre ceramice... cele pentru destina?iile de mai sus aveau 455khz, 10,2 sau 10,7 mhz, sau frecven?ele coincideau cu FI folosit? în schem?...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator 1989cristian

Ce facultate ati facut? electronica si telecomunicatii sau ati invatat singuri?Nu stiu inca la ce facultate sa dau dar as vrea sa stiu si eu aceste lucruri ce tin de motoare pas cu pas, controllere etc. Multumesc.

Link spre comentariu

tranzistor ceea ce vrei tu e de fapt un difuzor piezo bitonal care echipa anumite telefoane(erau si cateva romanesti.)Practic pe pastila piezo erau delimitate 2 sectoare unde erau lipite fire care duceau la cele 2 generatoare de ton +a 3-le care era firul comun(poti sa realizezi asa ceva si dintr-un difuzor piezo normal daca corodezi cu acid azotic argintul impartind armatura in doua si lipind pe armatura nou facuta inca un fir.)(atentie insa la lipit pe suprafete acoperite cu argint-paladiu singurul decapant pe care poti sa-l utilizezi e acid acetil salicilic(aspirina) iar aliajul de lipit nu trebuie sa mai contina deloc sacaz si preferabil cu continut mare de argint.Altfel suprafata va colmata in aliajul de lipit si piesa va fi compromisa.lipitura trebuie executata rapid fara sa se suraincalzeasca cristalul piezo)PS in schema aia difuzorul e folosit ca microfon simetric

Link spre comentariu

Ce facultate ati facut? electronica si telecomunicatii sau ati invatat singuri?Nu stiu inca la ce facultate sa dau dar as vrea sa stiu si eu aceste lucruri ce tin de motoare pas cu pas, controllere etc. Multumesc.

unii au facultate, al?ii au înv??at singuri, ?i mai sunt ?i unii care le-au f?cut pe amândou?!!! :rade: depinde de cum prive?ti electronica: pl?cere sau surs? de bani... sau amândou?!!!
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări