Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DVB-T/T2

danutz-

Postări Recomandate

De 2 zile (sau 3 ) s-a oprit trasmisia tuturor posturilor in format analog  ( cu exceptia TVR1)

Am un vecin care nu este legat la cablu sau parabolica si are  o antena ( ceva in genul acesteia cu preamplificare http://www.dipolnet.ro/antena_tv_uif_dipol_44-21-60_dvb-t-t2_tri_digit_cu_amplificator_30_db_A2675.htm, tot de pe acest site  ). Intrebarea este daca poate receptiona semnalul digital cu un decodor dintrasta http://www.okazii.ro/componente-computere/tv-tuner/tuner-dvb-t2-hd-cabletech-a174491465 ? sau trebuie DVB-C?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

4

• Rx-Tx

2

• elmar

1

• validae

1

Dacă vrei să recepționezi televiziune digitală cu recepție terestră (prin antenă), vei avea nevoie de un receptor DVB-T (terrestrial) nu C (cable)

Link spre comentariu

Romania va implementa standardul DVB-T2...chiar daca acum in Bucuresti si in Sibiu se emite pe vechiul standard DVB-T!(cele doua standarde nu sunt compatibile)

Deci, daca nu sunteti din cele două localitati ...vă trebuie un receptor DVB-T2...

Desi emisia analogica tv s-a intrerupt din 17 iunie...emisia digitală DVB-T2 inca nu e disponibilă..sau in cel mai fericit caz ...e in stadiu de probe...probabil prin oraşele mari...deci,va mai trece ceva vreme pâna va fi disponibil in toata ţara...si din ce stiu eu ...e posibil  să fie introdusa si o cartelă(pentru decriptarea canalelor )...care trebuie achizitionată(la vreo 8 euro)...iar aparatele DVB-T2 trebuie sa aiba ”cititor” pentru astfel de cartele...

Editat de elmar
Link spre comentariu

Romania va implementa standardul DVB-T2...chiar daca acum in Bucuresti si in Sibiu se emite pe vechiul standard DVB-T!(cele doua standarde nu sunt compatibile)

Deci, daca nu sunteti din cele două localitati ...vă trebuie un receptor DVB-T2...

Desi emisia analogica tv s-a intrerupt din 17 iunie...emisia digitală DVB-T2 inca nu e disponibilă..sau in cel mai fericit caz ...e in stadiu de probe...probabil prin oraşele mari...deci,va mai trece ceva vreme pâna va fi disponibil in toata ţara...si din ce stiu eu ...e posibil  să fie introdusa si o cartelă(pentru decriptarea canalelor )...care trebuie achizitionată(la vreo 8 euro)...iar aparatele DVB-T2 trebuie sa aiba ”cititor” pentru astfel de cartele...

Eu stau la 30 de KM de Bucuresti. Deci sa inteleg ca nu am deocamdata ce sa fac cu un receptor DVB-T2 si trebuie sa cumpar unul DVB-T nu ?

Link spre comentariu

Eu stau la 30 de KM de Bucuresti. Deci sa inteleg ca nu am deocamdata ce sa fac cu un receptor DVB-T2 si trebuie sa cumpar unul DVB-T nu ?

Mai mult ca sigur daca receptorul tau stie DVB-T2 e compatibil si cu primul standard DVB-T

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări