Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu corector de ton .

romicap

Postări Recomandate

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Schema preamplificator 6N6P repetor catodic

Posted Image

Posted Image

Corector de ton activ cu 6N2P repetor catodic

Etajul final Pl 502 cu OT 4K mod pentoda nu mai pun schema ca nu e nimic  deosebit 

Editat de romicap
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• romicap

11

• Untold

4

• THOMAS

1

• Dumitrache_S

1

Top autori în acest subiect

Frumos a iesit la final, felicitari!

Intrebare: nu era suficienta amplificarea lui 6N2P din corectorul activ de a mai trebuit si SRPP-ul cu 6N6P? Sau amplificarea lui 6N2P e unitara, tubul avand doar rolul de a compensa pierderile introduse de reteaua de corectie si nu amplifica suplimentar?

Sau nu se putea folosi dupa corector un cathode follower cu 6N6P, un singur tub pentru ambele canale, cate o trioda pe canal?

Asta in ideea reducerii complexitatii si a economiei de energie, respectiv o dimensionare mai ieftina a trafo alimentare.

Editat de Untold
Link spre comentariu

evident corectorul de ton are câştigul aproximativ unitar(uşor subunitar) pentru corecţii în 0  fără atenuare ton ,fără accentuare ton.cum asigură cathode follower(amplificare aproximativ 0,95 în tensiune) câştigul necesar pentru grila de comandă PL502 ?!.

care complexitate ?! ,ce economimie de energie ?!(un filament sau cât ?!) ,de unde dimensionare mai ieftină trafo alimentare ?!(cu cât mai ieftin 1leu-2lei un covrig...).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

SRPPul cu 6N6P are rostul lui respectiv am vrut un anumit sunet ... PL 502 este o lampa,, harnica ,,si nu necesita tensiune mare in G1 si poate fi atacata linistit cu o singura trioda . 

Citez Valderama,,, evident corectorul de ton are câştigul unitar pentru corecţii în 0 (fără atenuare ton ,fără accentuare ton).

Da, asa este.

Editat de romicap
Link spre comentariu

cum asigură cathode follower(amplificare aproximativ 0,95 în tensiune) câştigul necesar pentru grila de comandă PL502 ?!.

Daca Dl. Romica n-a postat si schema finalului cu PL502, am tras concluzia ca musai tubul final tre' sa aiba si-un driver - tub - care sa-l comande.

Nici pe departe n-am gandit ca va fi atacat direct cu srpp-ul 6N6P.

Mea culpa.

L.E. @romicap: va rog sa postati si schema etajului final, pentru incepatorul din mine.

Va multumesc.

Editat de Untold
Link spre comentariu

Configuraţia single-ended(un singur tub final în clasaA) echipată cu PL502 conexiune pentodă nu stă prea bine ,adică tuburi finale de tip PL500/502/504 conexiune pentodă(puse să lucreze în cfg SE) oferă nativ foarte multe "μ-detalii"(procentaj mare thd si imd ,"acompaniază" în fel şi chip semnalul din intrare).

Tuburi finale precum  PL500/502/504 conexiune pentodă se pot utiliza cu succes în cfg. push-pull(caracteristică compusă).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumim pentru schema,etaj final clasic SE E(P)L502 in mod pentoda!

Imi place realizarea dv.,chestiile aceste pur DIY sunt superbe.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Din schema Dl. Romica, reiese ca tubul PL502 e in conexiune trioda: G3 la masa si G2, prin 12K, la +Ua.

Sau ma insel?

Multumesc pentru schema.

Edit: Da, ma insel. Trebuie sa mai invat. Multumesc, D-le Lazaroiu pentru indreptare, imi pare rau c-ati sters cele doua scheme cu simularile dvs.

Editat de Untold
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări