powerlight Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Sal'tare nu sunt hotarat ce sursa de alimentare sa aleg din cele pe care le voi enumera mai jos 19.6v 5A sursa stabila de la un laptop 15v 1A sursa stabila 12v 1A sursa stabila led-urile sunt multicolore 20mA 4.5v normal 5.0v maximum Din cate am citit nu merg inseriate nu stiu din ce cauza asa ca eu le-am pus cum le vedeti in poza. Alimentate la 12v 1A merg fara problema tensiunea trecand printr-o rezistenta de 50ohm 40W dar problema este ca nu se aprind toate odata ci fiecare cum vrea e o invalmaseala de culori nuante. Ce-am gresit de nu se aprind aceiasi culoare la toate odata? Link spre comentariu
leo 17 Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 in paralel .de ce nu in serie ledurile pe coloane si apoi in paralel colanele ..normal cu rezistente de limitare Link spre comentariu
powerlight Postat Iunie 18, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2015 in paralel .de ce nu in serie ledurile pe coloane si apoi in paralel colanele ..normal cu rezistente de limitare Inseriate daca le pun cand se aprinde unul se stinge alalalt sunt ca flasherele Link spre comentariu
leo 17 Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 coloane de leduri in serie cu rez de limitaere apoi in paralel poti sa pui condesatori de decuplare Link spre comentariu
powerlight Postat Iunie 18, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2015 coloane de leduri in serie cu rez de limitaere apoi in paralel poti sa pui condesatori de decuplare Problema consta in led-uri am inseriat separat 10 led-uri cu o rezistenta si nu se aprind toate odata cand primul e aprins al doilea e stins si tot asa in lant. Link spre comentariu
leo 17 Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 fiecare culoare la led dicteaza o tensiune de alimentare Link spre comentariu
powerlight Postat Iunie 18, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2015 Sa zicem ca le las asa cum sunt ele...care dintre surse ar fi potrivita?avand in vedere ca sunt 64 led-uri?Rezistente? Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 (editat) Ca sa primesti raspuns trebuie intrebare clara si descriere clara. Ce schema / ce scop are montajul ca doar nu ghicim in stele? DS de la componente. Eu leduri de 20mA care sa aiba 4,5V normal nu am vazut. Poate daca intr-o capsula tip LED exista un controller plus niscai chipuri de LED, or fi cu diverse culori??? Deci iar trebuie sa ghicim. Cumva tu vrei sa sincronizezi componente care au controller independent si nu au o intrare de sincronizare??? Sa ne spui si nou cum... Si raspuns: oricare alimentator poate fi folosit - insa cum sa-l folosesti e alta intrebare, poate ai primi raspuns daca am sti despre ce vorbesti. Editat Iunie 18, 2015 de Dxxx Link spre comentariu
maryuss2011 Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Sunt cele de la Miva.... multicolore? Link spre comentariu
powerlight Postat Iunie 19, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2015 Ca sa primesti raspuns trebuie intrebare clara si descriere clara. Ce schema / ce scop are montajul ca doar nu ghicim in stele? DS de la componente. Eu leduri de 20mA care sa aiba 4,5V normal nu am vazut. Poate daca intr-o capsula tip LED exista un controller plus niscai chipuri de LED, or fi cu diverse culori??? Deci iar trebuie sa ghicim. Cumva tu vrei sa sincronizezi componente care au controller independent si nu au o intrare de sincronizare??? Sa ne spui si nou cum... Si raspuns: oricare alimentator poate fi folosit - insa cum sa-l folosesti e alta intrebare, poate ai primi raspuns daca am sti despre ce vorbesti. Am observat ca la majoritatea posturilor trebuie sa raspundeti recalcitrant sunteti un fel de "mare critic" pe acest forum? Am spus mai sus ca led-urile sunt multicolore deci da au un cip in ele deoarece se vede clar in poze ca sunt mai multe culori iar pe spatele cutiei sunt doar fire lipite. Pe ebay am gasit aceste led-uri care spuneau ca tensiunea lor maxima este de 5v iar 4.5 normala. Din poza se vede ca nu este un cablaj deci n-am folosit nici o schema doar led-uri puse in paralel cate 8 pe coloane iar apoi paralel alimentate. N-are nici un scop eventual pentru decor... Daca led-urile consuma 1280mA cum il pot folosi pe cel de 15v 1A? sau pe ala de 12v 1A? Sunt cele de la Miva.... multicolore? da Link spre comentariu
masterpic77 Postat Iunie 19, 2015 Partajează Postat Iunie 19, 2015 64 de led-uri iti consuma 1280mA daca sunt alimentate in paralel la 4.5V-5V asta inseamna o putere necesara de 6.4W deci poti linistit sa folosesti sursa de 15V/1A (15W) bineinteles cu un step-down in comutatie de la 15V la 5V , mai ramane doar sa le legi pe toate in paralel . Poti sa folesti de exemplu un LM2576-5V care iti da 5V pana la un curent de 3A. Link spre comentariu
powerlight Postat Iunie 19, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2015 64 de led-uri iti consuma 1280mA daca sunt alimentate in paralel la 4.5V-5V asta inseamna o putere necesara de 6.4W deci poti linistit sa folosesti sursa de 15V/1A (15W) bineinteles cu un step-down in comutatie de la 15V la 5V , mai ramane doar sa le legi pe toate in paralel . Poti sa folesti de exemplu un LM2576-5V care iti da 5V pana la un curent de 3A. Am gasit un incarcator care imi debiteaza 5v 2A 10w (scrie pe el) cred ca o sa-l utilizez pe acesta iar pe fiecare ramura cate o rezistenta de 100ohm. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 19, 2015 Partajează Postat Iunie 19, 2015 Sunt un fel de mare critic, pentru ca consider ca este forum de electronisti. Si de multe ori mi se dovedeste ca este forum de nepoti de bagatori de sema la Minitehnicus unde trebuie sa explicam cum se conecteaza plusul la borna pozitiva. Exact la fel si aici se pun intrebari puerile fara sa descriem corect aplicatia si componentele folosite si schema - aia toate conectate in paralel este o schema - in plus de unde stim cum ai pus rezistenta? La intrebarea ta ti s-a raspuns deja, oricare merge, depinde cum. Consumatori de curent variabil (ledurile-minune comuta curentul intre chipuri, deci acesta va avea variatii mari) nu se pot alimenta cu o rezistenta serie in mod corect, pentru ca prin rezistenta nu trece curent relativ constant. Daca ai norocul ca majoritatea sa fie blocate atunci curentul va fi mic, tensiunea pe rezistenta mica si pe leduri va ajunge tensiune mult peste 5V (maxim absolut) deci... Link spre comentariu
powerlight Postat Iunie 19, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2015 Sunt un fel de mare critic, pentru ca consider ca este forum de electronisti. Si de multe ori mi se dovedeste ca este forum de nepoti de bagatori de sema la Minitehnicus unde trebuie sa explicam cum se conecteaza plusul la borna pozitiva. Exact la fel si aici se pun intrebari puerile fara sa descriem corect aplicatia si componentele folosite si schema - aia toate conectate in paralel este o schema - in plus de unde stim cum ai pus rezistenta? La intrebarea ta ti s-a raspuns deja, oricare merge, depinde cum. Consumatori de curent variabil (ledurile-minune comuta curentul intre chipuri, deci acesta va avea variatii mari) nu se pot alimenta cu o rezistenta serie in mod corect, pentru ca prin rezistenta nu trece curent relativ constant. Daca ai norocul ca majoritatea sa fie blocate atunci curentul va fi mic, tensiunea pe rezistenta mica si pe leduri va ajunge tensiune mult peste 5V (maxim absolut) deci... Daca e forum de critici atunci o sa ma retrag si gata...nu simt nevoia sa fiu criticat de cineva care s-a nascut invatat.Daca esti bun in electronica nu inseamna ca esti bun in toate. Iar daca nestiutorii n-au voie sa lege 2 cabluri fara acordul unui "specializat" minitehnicus fara diploma.... Am gasit si raspunsul la intrebarea mea asa ca multumesc forumului. Incercati sa mai lasati din rautatea si ura care zace in unii ca nu duce la altceva decat ura pe sine. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 20, 2015 Partajează Postat Iunie 20, 2015 Inainte de a analiza carentele din ce spunem este bineinteles mai lejer sa criticam pe altii. Daca romanii sunt toleranti este bine, dar sa ne complacem in situatii pe care bunul simt nu le tolereaza asta nu e bine. Nu am nici o participare patrimoniala/executiva la acest site insa incerc si eu sa nu las nivelul sa se degradeze... Ar fi bine daca si altii nu ar tolera PETuri care sufoca mai toate apele, marlanie prea des afisata, sau sefi si alesi incapabili/rau intentionati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum