Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranformator redresor auto

Andrei1545

Postări Recomandate

Primarul este plasat pe conectorul cu 4 fire,unul dintre ele de culoare neagra....se masoara ohmetric valoarea maxima si acolo se conecteaza 220V....cele 3 fire groase sunt secundarul...

Am facut niste teste aici:http://www.tehnium-azi.ro/topic/5023-transformatoare-din-ups-uri-teste/....poate va ajuta....firele albastre sunt un secundar de curent mic, se ignora...de asemenea legatura de la secundar la conectorul cu fire albastre se poate indeparta...

Link spre comentariu

intre firul negru si cele trei rezistenta este de 2 ohmi. intre oricare dintre celelalte fire rezistenta este de 0.9 ohmi. la alimentare cu 220V intre cel negru si portocaliu s-a facut intuneric si a mirosit urat :)

ramane sa faca ros de alt traf.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare.vreau sa cumpar un transformator toroidal pentru un redresor si vad din ce in ce mai multe transformatoare cu bobinaj din aluminiu lacuit sa arate ca cel de cupru.Cum fac sa depistez problema.Mai pe scurt ce trebui sa iau in calcul:Clasa izolatiei,clasa termica,normele?

As avea de ales intre INDEL,NORATEL,TALEMA (oare care sunt din cupru?A luat careva)

Va multumesc!

Link spre comentariu

Caută un UPS defect de 24V (cu două acumulatoare de 12V) și recuperează-i traful de rețea.Se poate obține un redresor foarte serios din acel traf, mai trebuie doar două diode redresoare de 15-20A (RA220 de exemplu) și o siguranță automată, ieși mult mai ieftin și mult mai fiabil decât cu cele din comerț.Am făcut de câțiva ani astfel de redresor și nu am reușit să-l ard încă, deși l-am ,,forjat,, la greu și l-am împrumutat și pe la un nepot....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări