Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

microcontroler samsung

slack

Postări Recomandate

salutare ..... pentru un microcontroler samsung s3c4510b .... are cineva idee despre cum s-ar realiza o interfata jtag ... ideea este ca am facut interfata wiggler si nu merge ... banuiesc ca nu merge datorita faptului ca eu pe microcontroler lucrez cu 3.3v si 74hc244 nu este de ajuns ..... o schema de alta interfata pentru acest microcontroler are cineva ? mai mentionez ca am incercat sa-l accesez cu h-jtag ultima versiune luat de pe http://www.hjtag.com/index.html .....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slack

6

deci cu mici artificii am reushit sa ma conectez la microcontroler pe jtag ... dar cum citesc flash-ul ... imi cere o adresa de rom si una de flash ... de fapt banuiesc ca-mi cere inceputul adreselor de unde poate accesa flash-ul si rom-ul ..... o idee ceva ? stiu ca nu am nici cea mai mica experienta in domeniul "jtag" dar .... poate ma indruma cineva intr-o directie buna ... flash-ul este amd 29lv160db

Link spre comentariu
Vizitator BlueLightning

din cate stiu eu, inclusiv din documentatia lui, nu este un MCU ci un CPU (microprocesor).In al doilea rand presupun ca este vorba de un switch cu management sau un echipament de retea :smt003 Trei .. din cate am reusit eu sa ma documentez pe net .. se pare ca pe JTAG doar poti rescrie FLASH-ul care ar trb sa fie un 29LVxxx, o cestie ingusta si cu piciorusele pe partea ingusta (0.5mm :smt003 intre picioruse).Patru .. sunt interesat si eu de acest cititor/programator pe JTAG daca reusesti sa citesti Flashul fara sa-l dai jos :smt003 , ca sa stiu daca fac comanda din USA la niste socluri TSOP 48 :snakeman:Ceva documentatii pot sa-ti mai dau si eu, ce am mai gasit pe net :smt080

Link spre comentariu
Vizitator BlueLightning

Uite un pont de la mine, gasit in documentatia lui S34510b:conform capitolui (sa-i zic asa) System Memory Map:0x0000000 pana la 0x2000000 ai prima zona de 4MB ROM/SRAM/FLASH Blank 0 Area (Accessible), apoi 28MB ROM/SRAM/FLASH Bank 0 Area (Non-accesible)Uitate in PDF la pagina 146-147 ca explica acolo ce si cum cu memoriile FLASH/ROM/SDRAM.PS: unele echipamente de retea au si un FRAM, o memorie RAM non-volatila care mentine datele 10ani de zile daca nu-s alimentate, dar sincer nu acolo gasesti informatia esentiala, ci in Flash.Inca ceva. Pe echipamentele care le am eu pe mana, exista doua module de 64Mbit de memorie RAM (adica 128Mbit/8 = 16MB RAM). Asta in cazul in care ai nevoie sa calculezi niste offesturi, dar luand-o logic, orice CPU care nu are urma de Flash intern (atunci ar fi fost MCU=CPU+FLASH), programul din Flash trebuie bootat cumva. Cum? Simplu: ruland prima comanda de la adresa de memorie 0x0000000.Chestia aia de te intreaba la ce adresa se afla Flashul/RAM-ul, mergand pe alanogia de mai sus putem sa spune cam Flashul ruleaza de la 0x0000000 iar RAM-ul de la 0x0000000 + dimensiunea Flashului (in cazul meu 4MB)Astept un semn de la tine daca reusesti :smt003 si sper sa-ti fi fost de ajutor cu detaliile astea.

Link spre comentariu

frate ... deci am reushit sa incerc sa citesc ceva ... doar k am folosit h-jtag si cu programul ala nu prea am gasit cum sa citesc ... am doar sa scriu am mai gasit un program numit "Embest online flash programmer for arm" care cica stie sa si citeasca ... doar ca la versiunea demo nu prea poti face asta .... incerc sa "cumpar" un serial la acel program si te tin la curent ..... ps; este intradevar vb despre un switch :( un kkt de swh 2109 ... mi s-a cerut cam mult pentru el si mai ales ca vreau sa-l fac pentru mine nu vreau sa dau banii ... in ultima instanta o sa scoc acea memorie si o sa o citesc pe un programator de memorii paralele .... e mai nasol ca nu am soclu pentru asa ceva stiu ca exista dar cred ca-mi fac un cablaj si lipesc memoria pe el .... te tin la curent cu ceea ce voi face ...

Link spre comentariu
Vizitator BlueLightning

Exact acealasi Flash il are si sw ala 27lv160db. Socluri TSOP daca vrei putem sa facem comanda la o firma din USA. Si pe mine ma intereseaza sa cumpar niste socluri TSOP SSOP si alte prosti d-astea.Trb comanda minima de 25$ si un soclu TSOP e intre 5 si 8$ bucata, depinde de model.Daca vrei spune-mi, ca eu vreau cam intr-o saptamana sa fac comanda si macar sa aibe o valoare mai mare sa se justifice transportul.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator BlueLightning

Pentru cei care au de rescris flashuri, va pot ajuta. Am rescris flash-urile la mai multe echipamente de retea. Unele dupa un upgrade defectuos, altele erau parolate.Cine este interesat, contact pe privat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări