Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Beko Z1J194-11

K1nderu

Postări Recomandate

Salutare tuturor! Defectul consta in tensiunea lipsa de 24v pentru invertor. Initial a avut scurt in secundar(o dioda din cele doua YM3010N).

Dupa ce-am rezolvat scurtul pe secundar,paguba s-a produs in primar,desi nu-mi dau seama de ce,putea sa se arda cand avea scurtul pe iesire sau macar sa se arda siguranta si nu mosfet,integrat...

Am inlocuit o mare parte din piese,dar n-am gasit R964(0,1ohmi) care vine in sursa mosfetului,ar merge 0.22ohmi? Intreb deoarece vad ca e destul de "pretentioasa" sursa asta.

Astept si alte detalii despre inculpata,multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

5

• tehtronics

1

• BUGHIU

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Ok,am pus doua rezistente de 0.22 in paralel. Ce mi se pare aiurea la sursa asta sunt cele doua diode in paralel de 30A pe iesire,daca sursa scoate 24v la 5A care e rostul celor 60A?

Link spre comentariu

Am schimbat astazi integratul,n-am gasit mosfet de 11A am pus unul de 6A pentru proba. Tensiunea de 24v fluctueaza intre 3v-6v-15v si scade usor pana la 0,pe schema care o am R963 este 470kohmi,iar pe alta schema am gasit ca ar fi 100ohmi.

Am verificat tot in primar si este ok,la fel si pe secundar,sursa scoate un zgomot gen "scapari de fit"

Link spre comentariu

Buna ziua! Am observat ca in acel moment cand sursa face zgomot,tensiunea ramane stabila la 6v,nu s-a lovit nimeni de acest defect? Multumesc!

Link spre comentariu

Buna ziua! Am observat ca in acel moment cand sursa face zgomot,tensiunea ramane stabila la 6v,nu s-a lovit nimeni de acest defect? Multumesc!

Cu sarcina sau fara?

Link spre comentariu

Si cu si fara sarcina se comporta la fel,banuiesc ca e ceva pe langa  integratul care comanda mosfetul. Totul pare ok,integratul e nou,mosfetul este bun,osciloscopul meu a cedat ca verificam semnalul din grila mosfetului...

Am uitat sa mentionez,cand nu se aude zgomotul,tensiunea scade la 0v.

Editat de DragosMarian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări