sonyq Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Am un laser RGY la care din cauza unei busituri s-a deplasat oglinda dicroica. Incercand sa o recalibrez am atins de cateva ori cu mana carcasa diodei rosii (80mW) si de la un moment dat n-a mai mers Abia acum am citit ca era nevoie de protectie electrostatica, e posibil sa fie de la asta? Se mai poate face ceva sau a murit de tot? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Greu de crezut că o diodă laser poate fi chiar așa sensibilă electrostatic. Mai degrabă tot de la căzătura/lovitura aceea i s-a tras...o avea vre-o fisură fină în cablaj... Link spre comentariu
sonyq Postat Iunie 17, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2015 Pai a mers mai mult timp dupa busitura aia (care n-a fost chiar asa puternica) iar oglinda s-a decalibrat doar putin si l-am folosit asa pentru ca n-am avut timp sa-l desfac. In timp ce mesteream la suportul oglinzii si am atins carcasa diodei, am simtit ceva "piscaturi" pe mana de la incarcarea electrostatica si tare ma tem ca de la asta e. Diodele sunt izolate fata de carcasa laserului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum