Vizitator chiruionut Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Salut Am si eu nevoie de realizarea unui circuit ( placuta cu toate componentele ) pentru a monitoriza statusul de incarcare a unei bateri de 3.7V pentru un proiect de licenta. Am schema de realizare a circuitului http://www.electro-tech-online.com/imgcache/9866-batterymonitor.gif dar nu am instrumentele necesare ( acid, placuta etc ). Multumesc ! Te rog sa postezi la rubrica "Servicii" atunci cand cauti pe cineva sa iti faca un proiect. In restul forumului se discuta probleme tehnice, nu se face comert decat la rubrica Bazar. editat de Mircea Calin Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 In primul rand "a unei baterii..." Schema este pt 9-14,5v si nu cred ca se poate folosi pt 3,7v, daca aceasta este tema. Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Nu cred ca are importanta schema, omul vrea pur si simplu sa cumpere montajul gata facut in scopul care ii trebuie lui si sa aiba ledurile alea incluse. Link spre comentariu
Vizitator chiruionut Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 In primul rand "a unei baterii..." Schema este pt 9-14,5v si nu cred ca se poate folosi pt 3,7v, daca aceasta este tema. Da, asa e " a unei baterii " cand te mai grabesti mai uiti litere Eu asa schema am gasit dar cred ca se poate modifica cumva pentru 3.7 daca nu o pot schimba acumulatorul cu unul de 4.8V si cred ca m-ar ajuta un pic mai mult. Mersi ! Link spre comentariu
validae Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Dacă îți completezi localitatea la Profil, poate se găsește cineva apropiat să te ajute...ca să nu fie nevoie de trimitere prin poștă. Se poate face indicatorul pentru orice tensiune, deci și pentru acumulator de 3,7V. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Nu cred ca are importanta schema, omul vrea pur si simplu sa cumpere montajul gata facut in scopul care ii trebuie lui si sa aiba ledurile alea incluse. E un proiect de licenta totusi, vreau si eu sa vad ce stie, vreau sa-l agit un pic, sa vad in ce ape se scalda. Este forum de electronica sau agentie de voiaj/ intermediere locuri de munca/ agentie matrimoniala...? Asa poate sa gaseasca un produs asemanator si taie o portiune din circuit. Lasati-i sa gandeasca, sa munceasca, sa transpire ca sa nu ingroase randurile celor ce nu stiu nimic si plang ca nimeni nu doreste sa-i angajeze. Dar cred ca ai postat asa sa te bagi in seama, eu vreau sa ajut pe cineva muncitor, dornic de a invata lucruri noi. ON: sant suficiente 2 led-uri, adica unul pt prezenta baterie si unul pt supraincarcare? Descrie mai exact monitorizarea". Exista comparatoare si operationale ce functioneaza la 3V daca doresti ceva mai stufos ca sa impresionezi. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Nu-i mai simplu si elegant cu un microcontroller? Minimul de piese si posibilitatea reglajului dupa nevoi sunt criteriile de simplitate. Ca sa nu mai zic ca te apropii de anul 2015.In rest, Miticamy are dreptate... daca nici un astfel de montaj nu se poate face... Sa nu mai vorbim de subiect: asta se cere acum la licenta? Pe vremea mea se uitau urat la tine daca faceai un proiect de troleibuz sau un ascensor. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Dacă nu știe cum funcționează o schemă simplă cu tranzistori, crezi că o să se descurce cu programarea unui PIC ? Electronica trebuie învățată începând cu cele mai simple lucruri....Dacă înveți pe cineva să facă focul doar cu bricheta, moare de frig și foame în pădure dacă rămâne singur și i se termină gazul în brichetă. Credeți că toți cei care termină un liceu la profilul de electronică au și vocație sau pasiune pentru asta ? Poate au ajuns acolo doar pentru că acolo s-au încadrat cu media lor școlară și locurile disponibile... Link spre comentariu
unuldinei Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Amar ... cu astia o sa defilam ! Link spre comentariu
Vizitator chiruionut Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 E un proiect de licenta totusi, vreau si eu sa vad ce stie, vreau sa-l agit un pic, sa vad in ce ape se scalda. Este forum de electronica sau agentie de voiaj/ intermediere locuri de munca/ agentie matrimoniala...? Asa poate sa gaseasca un produs asemanator si taie o portiune din circuit. Lasati-i sa gandeasca, sa munceasca, sa transpire ca sa nu ingroase randurile celor ce nu stiu nimic si plang ca nimeni nu doreste sa-i angajeze. Dar cred ca ai postat asa sa te bagi in seama, eu vreau sa ajut pe cineva muncitor, dornic de a invata lucruri noi. ON: sant suficiente 2 led-uri, adica unul pt prezenta baterie si unul pt supraincarcare? Descrie mai exact monitorizarea". Exista comparatoare si operationale ce functioneaza la 3V daca doresti ceva mai stufos ca sa impresionezi. Salut, Mie imi trebuie sa fie si cat mai mic ca sa imi incapa intr-o masina cu radio-comanda. Da sunt suficiente 2 led-uri unul sa imi indice cand acumulatorul scade sub 3.5 V ( spre exemplu sa fie rosu) iar al 2 -lea sa se aprinda verde cand acumulatorul este incarcat peste 3.5V. cam asta am eu nevoie daca ma poti ajuta. Link spre comentariu
giongiu Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Poti folosi un LM358, cu TL431, cateva rezistente. Si nu ma pot abtine sa nu intreb, la ce facultate esti ? Link spre comentariu
leo 17 Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 3,7v ok ..cate leduri sa ti indice si pt ce etape din acea tensiune ..4?3? Link spre comentariu
Vizitator chiruionut Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Poti folosi un LM358, cu TL431, cateva rezistente. Si nu ma pot abtine sa nu intreb, la ce facultate esti ? Salut am nevoie de tot montajul pentru ca nu stiu ( n-am lucrat cu asa ceva ) si am nevoie doar sa ii fac legaturile la acumulatorul meu. La Politehnica la Inginerie electrica. 3,7v ok ..cate leduri sa ti indice si pt ce etape din acea tensiune ..4?3? salut sa fie in 2 praguri spre exemplu 3.2V sa se aprinda rosu si 3.7V verde. Acest montaj trebuie introdus si intr-o masina radio-comandata ( ar trebuie sa fie destul de robust ). Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Nici eu nu stiu cum se face, se concepe o schema, nu am studii de specialitate, pentru mine electronica este o pasiune, dar am bunavointa si vreau sa il ajut pe baiat cu realizarea cablajului, dar inca nu a oferit nimeni o schema concreta, doar mistouri, nu e frumos. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Cred că ledul ce indică descărcarea trebuie să se aprindă pe la 3,3V . Aprinderea ledului verde poate avea ca prag tensiunea la care ledul roșu este stins ( puțin peste 3,3V) acest led indicând că tensiunea acumulatorului este în domeniul 3,3- 3,7V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum