Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Raza intrerupator radio cu telecomanda

Vizitator adytzurulz

Postări Recomandate

Am încărcat acum poza în postarea anterioară....uitasem de ea. E posibil să trebuiască să cuplezi antena printr-un condensator de circa 3-5 pF în punctele respective, dacă fără condensator nu se vede nici o diferenţă.Încearcă şi cu şi fără condensator...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• rimache

1

• gica70

1

• vcdec

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Emitatorul nu e pilotat cu quart, deci exista posibilitatea, in cazul in care se aplica antena in colector, sa "fuga" frecventa purtatoare. Recomand inlocuirea acelui mini drosel (soc) cu o bobina de cca 15-20 spire pe un burghiu de 2-3mm, CuEm de fi 0.4-0.5mm si rasfirarea ei pe cat posibil.

Eu am incercat si am reusit sa reacordez receptorul, marind astfel distanta; atentie mare la tensiunea bateriei!.

Editat de gica70
Link spre comentariu

La 433 MHz nu prea aveti sanse de marit distanta cu acel emitator, dupa cum se vede are deja bucla Lecher realizata cu traseu pe cablaj si un condensator ceramic SMD in paralel cu bucla. Cablajul imprimat fiind din pertinax, material care are pierderi foarte mari la aceste frecvente,  in plus oscilatorul fiind realizat ultrasimplist, slabe sanse de imbunatatire considerabile...mai bine construiti un emitator pastrand codurile generate de acel integrat cu un modul Aurel, si puteti obtine in camp deschis si 2km, nu doar 50-100m...

https://www.google.ro/search?q=aurel+module+433MHz&espv=2&biw=1668&bih=913&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=KaOJVYWxEOuV7Aa-gIOIDQ&ved=0CAYQ_AUoAQ

Link spre comentariu

Eu am luat asta si asta pentru aprinderea becului de la usa. Stau la etajul 2 la bloc, telecomanda asa cum e ea si antena receptorului din dotare bate prin bloc, cam de la 50 m de bloc. Inclin sa cred ca in aer liber se duce lejer in 150 metri. Plus ca pe 2 telecomenzi (eu si sotia), 1 receptor si transport am dat doar 50 de lei. Nu mi-a venit sa cred ca telecomanda poate sa coste doar 6 lei. Ma intreb care o fi atunci pretul de producator/China.

Sistemul functioneaza impecabil, are doua moduri de lucru - momentary on si on/off bistabil - selectabile printr-un jumper de pe placa receptorului.

Nu basculeaza de la parazitii de retea (frigider, becuri economice, etc), i-am facut o sursa clasica cu transformator si stabilizator de 12V, filtraj doar 2200uF/25V.

Nu fac reclama, doar incerc sa fiu de ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări