Vizitator adytzurulz Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 (editat) Buna ziua tuturor,Va rog sa ma ajutati cu niste pareri/sfaturi.Am achizitionat un intrerupator radio cu telecomanda si di pacate are raza de actiune mai mica decat ma asteptam...Cum pot mari raza de actiune a telecomenzi...pt ca presupun ca ea poarta vina....pot face o modificare la schema telecomenzii sa amplific semnalul cumva? Un tranzistor de putere mai mare?Sper sa ma puteti ajuta....Am atasat alaturi si poze cu circuitul si componentele... Tranzistorul este un S9013 H331. Multumesc frumos Editat Iunie 17, 2015 de adytzurulz Link spre comentariu
Vizitator adytzurulz Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Buna ziua tuturor,Va rog sa ma ajutati cu niste pareri/sfaturi.Am achizitionat un intrerupator radio cu telecomanda si di pacate are raza de actiune mai mica decat ma asteptam...Cum pot mari raza de actiune a telecomenzi...pt ca presupun ca ea poarta vina....pot face o modificare la schema telecomenzii sa amplific semnalul cumva? Un tranzistor de putere mai mare?Sper sa ma puteti ajuta....Am atasat alaturi si poze cu circuitul si componentele... Tranzistorul este un S9013 H331. Multumesc frumos Ma poate ajuta si pe mine cineva???? Multumesc Link spre comentariu
rimache Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Incepe cu o antena mai buna la receptor Link spre comentariu
vcdec Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 dar ce distanta doriti sa obtineti? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Distanța maximă depinde de vizibilitatea directă dintre emițător și receptor, eventualele obstacole (pereți de beton armat, pomi) vor afecta legătura radio. Chiar poziția în care e ținută telecomanda contează uneori la aceste radiocomenzi simple. O antenă externă la receptor ar mări sensibilitatea...dar ea nu se pune oricum.Valoarea condensatorului de cuplaj și mai ales lungimea fizică a antenei trebuie alese în funcție de frecvența folosită. Link spre comentariu
Vizitator adytzurulz Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 (editat) dar ce distanta doriti sa obtineti? Sa zicem un 50-100m. Antena deja am la exterior. Il folosesc in camp deschis. Multumesc frumos Acesta este dispozitivul.... P.S. Firul alb din stanga...care probabil se presupune a fi antena....curenteaza....am masurat valoarea si are chiar 220v Editat Iunie 18, 2015 de adytzurulz Link spre comentariu
validae Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Asemenea distanțe sunt greu de atins cu astfel de telecomenzi....chiar în câmp deschis.Ar trebui o antenă și la telecomandă, sau eventual un repetor de semnal. Link spre comentariu
Vizitator adytzurulz Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Deci...cum as putea proceda?? Un tranzistor de putere mai mare? Un condensator....? Macar ceva sa mai cresc acoperirea cu 15-20 mDe ce antena are 220v? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Ar putea fi adăugată o antenă externă (telescopică sau fixă) telecomenzii, fiindcă ea are practic doar o buclă de cablaj pe post de antenă.Antena ar trebui să aibă lungimea ajustată foarte exact în funcție de lungimea de undă a purtătoarei radio ca să aibă un randament bun.Din păcate nu văd scrisă nicăieri frecvența purtătoare a telecomenzii.....și mai trebuie văzut unde trebuie cuplată antena externă (un fir de circa 10-20 cm). Mărirea puterii tranzistorului nu rezolvă nimic, fiindcă puterea de emisie mărită cere și o sursă de curent mai puternică decât acea baterie de 12V, care e formată din baterii AG10 (de ceas) înseriate...plus o antenă acordată precis pe frecvență. Link spre comentariu
Vizitator adytzurulz Postat Iunie 19, 2015 Partajează Postat Iunie 19, 2015 Pai si unde pot lega aceasta antena? Multumesc Link spre comentariu
Vizitator adytzurulz Postat Iunie 20, 2015 Partajează Postat Iunie 20, 2015 Buna ziua,Ma puteti ajuta cu locul in circuit unde pot lega antena? Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Iunie 20, 2015 Partajează Postat Iunie 20, 2015 Ca să știm asta ar trebui să putem scoate schema cablajului (revese engineering). Dar pozele sunt cam întunecate, mai fă un rând de poze exact ca cele de sus, dar mai luminoase ( preferabil la lumină naturală) Link spre comentariu
Vizitator adytzurulz Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 Buna ziua,Am atasat poza solicitata...sper sa fie ok...Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 Eu aş încerca pe rând cuplarea antenei în unul din cele două puncte indicate cu linia roşie. Trebuie să ştii că lungimea fizică a antenei este foarte critică, în mod normal ar trebui cunoscută frecvenţa de lucru a telecomenzii pentru a afla ce lungime ar trebui să aibă antena externă. Pentru început vei alege o lungime mai mare a antenei, de 10-20 cm de exemplu, apoi vei scurta progresiv lungimea ei, după fiecare scurtare de câţiva milimetri făcând un test de funcţionare. Folosirea unei antene telescopice ar fi foarte utilă, cel puţin până afli lungimea optimă a antenei, ulterior putând înlocui antena telescopică cu un simplu fir de sârmă de lungime potrivită.. Distanţa dintre emiţător şi receptor pe timpul testelor trebuie să fie puţin mai mare decât bătaia maximă fără antena externă (5-10m), astfel ca o îmbunătăţire a emisiei să fie imediat observată...ulterior se fac încercări la distanţe mai mari. Link spre comentariu
Vizitator adytzurulz Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 Linia rosie? Nu vad nicio linie rosie :(Posibil ati uitat sa incarcati poza...Multumesc pentu ajutor...o sa incerc sa fac exact cum mi-ati precizat...cu rugamintea sa mai incarcati o data poza cu locul unde trebuie sa lipesc antena.Cu stima Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum