Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistor echivalent cu sdt 9207

Vizitator Iulian Dumitru

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Va multumesc pentru sfaturi!Prefinali am ceva TIP 41C/42C, dar as fi mers pe 2sa1941/2sc5198 cu alte radiatoare, iar finali 2sa1943/2sc5200 cate 4 pe canal. Radiatoarele finalilor sa pun unul in stanga, unul in dreapta, la exterior (inca nu le am). Am eu o schita facuta (in minte :rade: ) despre cum as vrea sa arate ampliful. Carcasa o fac un pic mai adanca (sa am loc sa ma desfasor), renunt la preamplificatorul de doza magnetica, mufele de semnal le pun RCA...Partea de protectii o las ultima, fiind cea mai grea pentru mine.Prima data trebuie sa iau trafo...La momentul in care o sa ma apuc de treaba, o sa deschid un topic separat....

Traf de alimentare poți comanda la Petra Iași,un toroidal,dacă o sa faci comanda acolo sa le spui sa facă o înfășurare de ecran intre primar și secundar,pe care o cuplezi la împământare.Traful te costa cam 250..270 lei,transport inclus cu curier rapid.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Nu.

Se scot R447 şi D421, se înlocuieşte T903 cu un pnp, se inversează c cu e la cosele plăcii şi traseul bazei se întrerupe pe placă între cosa 419 şi colectorul lui T419, legîndu-se la emitorul lui, iar colectorul lui se leagă la ramura de alimentare negativă, cosele 421,423. Reglajele rămîn aceleaşi, în jur de 0,5V între b-e la trz finali fără semnal.

Daca aveti timp sa va uitati si sa-mi spuneti daca e bine cum am desenat eu, ca vreau in week-end sa fac modificarea.

Intrebare de incepator...Ce se intampla cu R449?

Multumesc!

LE: Dupa ce m-am uitat si pe cablaj mi-am dat seama ca de fapt trebuie intrerupt traseul dintre cosa 419 si T419 cat mai aproape de colectorul lui T419, in felul asta R449 lucreaza linistita. Eu l-am intrerupt ca ciobanu' fix de la jumatate, :rade: fara sa tin cont de alte piese din circuit....

Posted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu

Pana la urma i-am dat de cap, dupa ceva afumatura de rezistente de 10 OHMI puse serie pe alimentare. Cu toate ca facusem exact ca in mesajul de mai sus, imi afuma rezistentele puse serie pe alimentare. Opream repede alimentarea, ca altfel cred ca le ardea definitiv. Verificat de 4-5 ori legaturile/ finalii/prefinalii...degeaba. Am mutat rezistetele pe celalalt canal (inca pe 2n3055) acolo se comportau bine (nu se incalzeau). Apoi am luat un cablaj de rezerva, schema electrica si am studiat mai cu atentie ce ar putea fi gresit. Mi-am dat seama ca intrerupsesem traseul dintre cosa 419 si colectorul lui T419 intr-o zona gresita (poza 1). Atunci am taiat traseul respectiv chiar de langa cosa 419 si apoi am tras fir pana la emitorul lui T 419.(poza 2). Problema s-a rezolvat, rezistentele n-au mai afumat...culmea cu toate ca sunt chinezarii, au rezistat erioc la 7-8 teste :rade:...inca sunt bune pentru alte probe.

Multumesc de ajutor si de sfatul dat mai demult cu rezistentele de 10 ohmi serie pe alimentare. Finali am pus MJ15003/MJ15004. Urmeaza sa-i fac reglaje pentru curentul de mers in gol. Sunt curios daca se simte vreo diferenta intre canale (unul fiind pe mj-uri, celalalt pe 2n-uri).

Posted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu

Fara ajutorul dvs. e clar ca nu reuseam nimic. ...diferente sunt intr-adevar la volum mare, canalul cu bipolari se aude mai clar. Urmeaza si celelalt canal...Acum daca tot am umblat in el ma gandesc sa scot preamplificatorul doza magnetica, iar in locul lui sa pun inca 4 conzi de filtraj originali. Loc ar fi ... nu stiu daca este se va simti vreo diferenta. Ramane de vazut (ascultat).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări