Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Altium FREE PCB design tool

Rx-Tx

Postări Recomandate

Tocmai ce am aflat ca Altium ofera gratuit un soft pentru design. Nu se compara cu Altium designer dar..merita testat zic eu

CircuitMaker is completely free, with zero limitations to hold back your design potential. Look what is included:
  • [*]

Access to thousands of ready-to-use components from real-world vendors.

[*]

Access to a community for sharing ideas and collaborating on your design.

[*]

Access to 30 years of PCB design technology from the experts at Altium.

http://www.circuitmaker.com/#free_and_extendable

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alibiduda

1

• Rx-Tx

1

• Dan57

1

• Vlad Mihai

1

Top autori în acest subiect

Da ideea e buna ofera totul gratuit doar ca nu il poti folosi offline si tot ceea ce creezi e public. Momentat este doar in stadiul de beta are inca o multime de bug-uri dar sa speram ca vor fi rezolvate.

Dupa parerea mea intrefata grafica si libraria de componente lasa de dorit, nu este deloc intuitiv si cred ca va trebui mult timp pentru a invata sa lucrezi fluid cu el.

De ceva vreme caut o cale sa scap de Eagle nu pentru ca nu ar fi bun ci pentru limitarea de dimensiune, imi pusesem speranta in Circuit Maker dar pana acum nu il vad ca o optiune viabila.

Link spre comentariu

Altium Designer cu licenta mi se pare cel mai reusit software de PCB design si e singurul pe care il folosesc la servici. Are de toate: simulare  termica pcb, calcul trasee, 3D etc...

Am avut  de ales intre Cadence si  Altium, dar tot Altium e mai reusit.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Altium Designer cu licenta mi se pare cel mai reusit software de PCB design si e singurul pe care il folosesc la servici. Are de toate: simulare  termica pcb, calcul trasee, 3D etc...

Am avut  de ales intre Cadence si  Altium, dar tot Altium e mai reusit.

Depinde cu ce te-ai obisnuit si cand ai inceput sa lucrezi cu el. Acum mai multi ani in urma, pe vremea lui 386 se folosea doar OrCAD-ul sau plansa de desen, peste 2-3 ani sigur va apare alt soft mai destept si mai performant. Eu spun ca cel mai performant soft PCB este acela pe care sti sa-l folosesti cel mai bine.

Link spre comentariu

A testat cineva programul Free.

Am inceput sa-l testez. Primele concluzii: pana ajungi sa desenezi o schema plangi langa calculator, din cauza accesului greoi la librarii (sunt on-line). Mai insistam, ne mai inprietenim ... poate reusesc sa ma familiarizez cu interfata grafica si cu comenzile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări