Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent pentru dioda 1k261 si tranzistor 2SK30A-GR

Phenom9600-FX

Postări Recomandate

Sper ca am deschis subiectul unde trebuie. Asa cum spune si titlul, m-ar interesa niste echivalente pentru o dioda 1k261 (am inteles ca e cu germaniu? se poate inlocui cu siliciu?) si un tranzistor 2SK30A-GR. Schema in care vor fi folosite nu e foarte pretentioasa (un mic amplif pentru vu metre analogice - cablaj atasat mai jos). Multumesc foarte mult.

post-184931-0-22039000-1434399199_thumb.gif

Link spre comentariu

Nu o prea poti inlocui cu siliciu deoarece alea cu germaniu au tensiunea de deschidere mai mica si daca o folosesti intr-un vu-metru nu e foarte frumos efectul vizual, cred ca merge orice dioda cu germaniu de prin radiourile vechi.

Editat de george ilisoi
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns. Daca e vorba ca alea pe germaniu merg mai frumos atunci o las asa si caut pe undeva niste diode din astea.

Dar in legatura cu tranzistorul ala?

Link spre comentariu

Multumesc! Am rezolvat intre timp cu tranzistorul (am gasit exact modelul respectiv la chinezi), dar e bine de stiut ce sa caut pentru altadata. Ma gandesc ca BF-urile se gasesc mai usor. Mai ramane sa vad de unde fac rost de diode pentru ca pe astea nu le-am gasit si nici n-am ceva aparate vechi prin preajma.

Link spre comentariu

Excelent. Multumesc. Am trimis mesaj.

Probabil ca exista in vreun magazin. Problema e ca pe site-urile celor pe care le stiu eu n-am gasit si timp sa merg fizic in ele nu prea am decat in weekend, cand sunt inchise.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări