dem3ntor Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 salut am un blitz nikon sb-600 care nu mai lumineaza. condensatorul se incarca, cand apas pe butonul de declansare se aude un el un sunet, un soi de click, dar nu face lumina. se poate verifica lampa bilitului fara o aparatura dedicata? Multumesc! Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Cel mai probabil e defect transformatorul de impuls(secundar in scurt sau intrerupt), de verificat lampa e simplu, cu un condensator de 47uF/700V incarcat la 600V si un "cuart de bricheta", sau cu un aprinzator de aragaz, asta ca sa va dati seama daca tubul nu e fisurat si mai exista xenon-ul la presiune joasa in el. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Demontați cu mare atenție blitz-ul în zona frontală și vedeți în ce stare este lampa Xenon. Se poate verifica ușor funcționarea înlocuind temporar lampa cu una bună de la alt blitz, chiar diferită. Având în vedere că e un blitz ceva mai ,,deștept,, e posibil să fie și alte cauze...vedeți că are câteva cabluri care se mai întrerup în zona mediană din cauza flexării repetate a lămpii.Am avut câteva cazuri de genul ăsta. Ca un ghid pentru demontare: 1 Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Si inainte de orice interventie electrica, ca sa nu riscati o trozneala serioasa prin mana sau deteriorarea accidentala a altor piese, descarcati condensatorul principal printr-o rezistenta de circa 1k timp de cateva secunde Link spre comentariu
dem3ntor Postat Iunie 16, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2015 am desfacut bliitul, am inspectat vizual interiorul si cablurile si nu pare nimic intrerupt, ars. condensatorul il descarc cu un bec de 220v/40w. voi incerca cu alta lampa, am un aparat de buzunar defect, nu stiam ca s-ar potrivi Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Iunie 16, 2015 Partajează Postat Iunie 16, 2015 Chiar dacă lampa este de altă formă sau mărime, ea are tot trei electrozi. Dacă electrodul de iniţiere nu există fizic el poate fi realizat prin rularea unei bucăţele de sârmă dezizolată ca un inel în jurul tubului de descărcare, aproape de borna lui pozitivă. Unele blitz-uri au electrodul de iniţiere legat direct de reflectorul metalic al lămpii.Ar fi bine să puneţi o poză cu lampa Xenon... Uite nişte modele uzuale:http://www.diyphotography.net/files/homemade_flash/home_made_flash_ft.jpg unde se văd electrozii de iniţiere. Link spre comentariu
catalin004 Postat Mai 24, 2022 Partajează Postat Mai 24, 2022 Buna...redeschid acest topic cu un defect asemanator al aceluiasi blitz. Se aude cum se incarca condensatorii, bateriile sunt noi...face 1-2 descarcari (de la buton bineinteles) apoi degeaba apas ca nu mai face lumina...a mai intalnit cineva defectul?posibil lampa?mentionez ca l-am luat de nou, are ceva timp. Inca nu am avut timp sa il desfac Stima Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 24, 2022 Partajează Postat Mai 24, 2022 Am vazut la unele lampi ca au o memorie 1 wire - DALAS folosita probabil pt numarat descarcarile. Cip-ul arata ca un tranzistor TO92 cu 3 pini ascuns in soclul lampii. La lampile mai performante de la blituri scumpe. Doar ca info, nu stiu daca este cazul aici. Link spre comentariu
validae Postat Mai 29, 2022 Partajează Postat Mai 29, 2022 Dar ledul indicator al încărcării condensatorului e aprins atunci când nu mai dă impuls ? Cum s-a mai discutat la începutul topicului, verifici în primul rând dacă apare impulsul de amorsare.Fără acel impuls lampa nu se aprinde, chiar dacă pe condensator e suficientă tensiune.Lămpile Xenon nu prea apucă să se defecteze în blitzuri, deşi au un număr limitat de aprinderi.Asta fiindcă de regulă cedează alte chestii înainte, ori invertoarele ori traful de amorsare.O lampă uzată apare înnegrită puternic sau chiar fisurată. Link spre comentariu
PINTI Postat Mai 29, 2022 Partajează Postat Mai 29, 2022 Ce denumire are lampa blitz ? Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 29, 2022 Partajează Postat Mai 29, 2022 Lampa de blitz nu "fulgera" daca nu primeste impulsul de "aprindere", asta se poate testa, dar trebuie desfacut, sau daca tensiunea pe condensatorul de inmagazinare/descarcare nu este cel necesar. Nu este ca la becuri : tensiune mai mica =lumina mai mica. Am mai patit si condensatorul era de vina. Ar trebui schimbat cu altul, apoi vazut, daca tot nu merge, convertizorul ridicator nu lucreaza bine.... Link spre comentariu
catalin004 Postat Mai 31, 2022 Partajează Postat Mai 31, 2022 Scuze pentru defazajul cu care raspund....doar ca nu prea am stat de electronica personala LED-ul de incarcare sta aprins, NIKON SB600 fiind numele jucariei. La apasarea butonului de pe el (sa faca blitz) led-ul rosu se stinge usor (asa face si cand face lumina) rapid si sta iar aprins...operatiunea repetandu-se identic...cateodata face light si totul ok Nu l-am desfacut( o sa imi fac timp)...doar sa stiu la ce sa ma astept. bateriile sunt noi si de calitate... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum