albasete Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Salut. Discutand astazi cu IT-istul nostru, mi-a aruncat "pastila" cu bobina Tesla. Am citit cate ceva pe net, dar nimic concludent. Am vazut si ceva videoclipuri, dar nu sunt lamurit pe deplin cum se construieste si daca asa ceva exista cu adevarat sau sunt doar teorii. Daca topicul nu-si are locul aici, rog un moderator sa-l transfere unde crede de cuviinta. Multumesc. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Pai exista si e foarte reala. Intrebarea e: ce anume te astepti sa obti de la ea incat tu consideri ca e ireal ? Sunt multi care au construito si gasesti pove si cliputi cu tona pe net. Deci repet, ce anume vrei sa obti ? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Bobina Tesla este de fapt un transformator de foarte înaltă tensiune cu înfăşurări acordate, fără miez magnetic. S-a discutat şi pe forum despre bobina Tesla, este plin internetul de astfel de construcţii. http://www.descopera.org/bobina-tesla/ Dacă însă este vorba de mitul bobinei Tesla care poate capta energie din electricitatea atmosferică pentru a oferi ,,curent moka,,.....cred că veţi fi dezamăgit. S-au creat şi unele mituri în jurul marelui savant, unele având chiar o bază reală...din păcate toate manuscrisele lui au fost confiscate după moartea sa de FBI. Visul lui cel mare era să ofere gratuit tuturor energia electrică, dar asta nu implica însă şi generarea ei gratuită...aici apare confuzia. Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2015 Articolul postat de Vali l-am gasit/citit si eu. De fapt ce aplicatii practice / utile are aceasta bobina ? Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Articolul postat de Vali l-am gasit/citit si eu. De fapt ce aplicatii practice / utile are aceasta bobina ? Unul din ele ar fi acesta Sa-i distrezi pe kinderi in discoteca, sa traznesti mustele si tzantarii noaptea si nu in ultimul rand sa te dai mare Link spre comentariu
validae Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Descărcări de până la 2000000V, foarte spectaculoase, practic mici fulgere. Unii o folosesc pentru spectacole, modulează desărcarea cu semnal audio şi practic ,,fulgerele cântă,, https://www.youtube.com/watch?v=bbLshnfu0wY Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2015 O.K. Va multumesc. Am gasit pe un alt forum realizarile practice ale colegului nostru Radhoo care a construit mai multe "bobine" Tesla. Intr-adevar, sunt pentru distractie, speriat lumea si chiar asa, sa ma dau mare...da'... cu ce. Credeam ca este ceva "bun de casa". Apropo de chestia cu mustele si tantarii: am vazut un aparat (produs industrial ) care "trosneste" mustele / tantarii. Cred ca practic este bobinuta Tesla pentru uz casnic. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Probabil vă referiţi la lămpile ce electrocutează ţânţarii, dar acolo nu e vorba de foarte înaltă tensiune, ci maxim 600-900V.Sunt practic două fire bobinate simultan şi distanţat la circa 2-3mm între care se aplică tensiunea de reţea trecută printr-un dublor sau triplor de tensiune şi o rezistenţă de limitare a curentului.Ţânţarii sunt atraşi de o lampă aflată în mijlocul grilajului electrificat şi se aşează pe fire.Descărcarea este mortală pentru ei şi practic îi pârleşte cu zgomot şi ceva fum. Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 buna tuturor ! as vrea sa profit tot odata cu deschiderea acestui topic si as avea pertinenta sa va intreb ceva deoarece sunt foarte ineclar cu acest aparat as vrea sa construesc si eu un asemenea aparat dar habar nu am de unde sa incep : ce tensiune trebuie aplicata ,cum se calculeaza numarul de spire, grosimea conductorului ,diametrul tubului, etc daca mapoate ajuta cineva Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 16, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2015 "Dacă însă este vorba de mitul bobinei Tesla care poate capta energie din electricitatea atmosferică pentru a oferi ,,curent moka,,.....cred că veţi fi dezamăgit." Da, ceva de genul acesta. Ma gandeam eu ca nu se poate...Referitor la aparatul de trosnit tantari, sa stiti ca acestia chiar pocnesc cu ceva zgomot. Sunt ca niste mici pocnitori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum