powerlight Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Buna ziua,incerc sa fac un "fel" de amplificator dintr-un caset renault 22dc229 l-am atacat cu semnal direct de la capul de redare dar nu mai tin minte ce mai trebuia modificat deoarece stiu ca impedanta capului de redare este de cateva sute de ohmi si nu mai retin ce-ar mai trebui adaugat. Daca stiti vreo alta modalitate prin care se poate auzi un sunet mai decent fata de ce ascult acum cu distorsiuni foarte grave va rog sa-mi spuneti si mie. Multumesc anticipat Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Salut. Ai nevoie de un divizor de tensiune, pe care-l faci cu două rezistenţe. Poţi încerca şi cu un potenţiometru. Semnalul de la capul de redare e foarte mic, de ordinul milivolţilor, iar tu îi dai mai mult decît poate duce. Link spre comentariu
powerlight Postat Iunie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2015 Mersi pentru raspunsul prompt,nu stiu cum vine facuta treaba cu divizorul,daca trec semnalul printr-un potentiometru de 50k v-a merge? Sa ma leg direct la potentiometrul casetului si sa anulez intrarea de la capul de redare nu merge?avand in vedere faptul ca potentiometrul este digital cred pe butoane push. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Potenţiometrul vine conectat între sursa de semnal şi capul de redare (care ar trebui să fie complet scos din ecuaţie). Nu are legătură cu potenţiometrul de volum de pe casetofon. Cel de 50k ar trebui să meargă. Dacă ştii conexiunile de la potenţiometrul digital, poţi pune sursa de semnal înainte lui şi nu ar mai trebui făcute alte modificări. 1 Link spre comentariu
powerlight Postat Iunie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2015 Am incercat si cu potentiometrul de 50k si cate o rezistenta pe fiecare intrare de 1k dar nu merge a mai taiat un pic din intensitatea semnalului dar tot asa am distorsiuni,sunet neclar,bazait,daca dau un pic de bas din caset vibreaza difuzorul parca ar fi la 50hz,daca pun mana pe carcasa lui de metal mai atenueaza un pic din zgomotele de fond. Am desfacut fata sa vad daca ma pot lega cumva de acolo dar nu prea vad cum.Poate o nimeriti voi. http://s3.postimg.org/l2prq0fib/11393663_441282126042784_6877135166616075777_o.jpg http://s8.postimg.org/yaxofxs3p/10446588_441282122709451_8785380711054043016_n.jpg Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Cum sa te legi pe fata cu semnal audio?Nici vorba.Ce semnal vrei sa ii dai la intrare din ce scula? Link spre comentariu
overdrive Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 (editat) Cel mai simplu este sa te ''legi'' dupa preamplificatprul de cap.Nu este ok sa atenuezi un semnal si apoi sa il amplifici iarasi pentru ca pierzi la capitolul raport semnal/zgomot.Mai ales ca preampul de cap magnetic are o curba de corectie denumita NAB care accentueaza inaltele si joasele.Vezi ce are ca preamplificator si te ghidam noi cumva. Editat Iunie 15, 2015 de overdrive Link spre comentariu
powerlight Postat Iunie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2015 (editat) Asta scrie pe preamplificator dar din pacate n-am gasit nimic despre el pe google. tea 06761 Daca ar fi sa mearga l-as conecta la o pereche de sateliti de 20w/bucata 8ohm iar ca sursa de semnal laptop.(momentan testez pe un telefon,cu cea mai mica linie se volum. Editat Iunie 15, 2015 de powerlight Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 buna ! uite o schema de adaptor http://www.schemeelectronice.com/227/adaptor-mp3-cd-player-casetofon/ Link spre comentariu
powerlight Postat Iunie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2015 Problema este ca n-am alt cap de redare... Link spre comentariu
marius75 Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 (editat) "Daca stiti vreo alta modalitate prin care se poate auzi un sunet mai decent fata de ce ascult acum cu distorsiuni foarte grave va rog sa-mi spuneti si mie". Dar nu mai bine iei un emitator/modulator fm (tot pentru auto) si in felul asta te alegi si cu sursa de semnal audio (sunt unele care pot stoca muzica in hard-ul intern, altele prin portul USB). Alimentezi de la aceeasi sursa de la care alimentezi cass-ul. Preturile nu sunt asa mari...undeva sub 30 de lei Editat Iunie 15, 2015 de marius75 Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 poate omu nu vrea sa dea bani varianta cu adaptorul cu cap magnetic este simpla de realizat si nu te costa mai nimic . acuma chiar un cap magnetic nu ai de la vreun casetofon mai vechi. Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Suna aiurea si cu aia.Cel mai bine daca se leaga la preamplificator ,rpobabil la iesirea lui cu ce sursa de semnal foloseste. 1 Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Nu cumva are intrare de nivel mare în spate, unde sunt si conectoarele de difuzoare? Aveti o poza cu "posteriorul" aparatului? Ce scrie în cartea tehnica? Pentru asemenea cazuri, ca sa nu am probleme cu brum, paraziti, bucle de masa, folosesc transformatoare de cuplaj. Link spre comentariu
powerlight Postat Iunie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2015 (editat) poate omu nu vrea sa dea bani :nas:varianta cu adaptorul cu cap magnetic este simpla de realizat si nu te costa mai nimic .acuma chiar un cap magnetic nu ai de la vreun casetofon mai vechi. Daca vorbim de cap magnetic de inregistrare chiar nu am,daca vorbim de capul de redare mai am. Suna aiurea si cu aia.Cel mai bine daca se leaga la preamplificator ,rpobabil la iesirea lui cu ce sursa de semnal foloseste. Pai nu gasesc nimic despre el si placa este in 2 straturi daca nu gresesc adica pe o parte sunt niste circuite iar pe cealalta alte circuite care nu prea au legatura una cu alta.L.E cred ca am dat de el cautand in lista de componente a casetului si cred ca este acesta http://www.nxp.com/documents/data_sheet/HEF4052B.pdfIn cartea tehnica este foarte secreta prea putine detalii doar o simpla diagrama pe care o puteti citi daca doriti. @franzmNu cumva are intrare de nivel mare în spate, unde sunt si conectoarele de difuzoare? Aveti o poza cu "posteriorul" aparatului? Ce scrie în cartea tehnica?Pentru asemenea cazuri, ca sa nu am probleme cu brum, paraziti, bucle de masa, folosesc transformatoare de cuplaj" Eu momentan folosesc o sursa de alimentare de 15v 6A,casetul merge pana la 18v spune producatorul.Mai am si sursa de 12v dar are amperaj prea mic aprox 1A.Poza cu spatele,pinii din casuta dreapta sunt alimentare si ce mai e pe acolo,apoi in casuta din mijloc sunt cei de la difuzoare iar celelalte nu stiu sincer care este rolul lor.http://www.caraudio-service.ru/published/publicdata/GBCARSQL/attachments/SC/products_pictures/Renault_22DC279-62F_8200029541_RN279-b5_enl.JPG Este atasat si schema lui. PHILIPS.PDF Editat Iunie 15, 2015 de powerlight Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum