Vizitator CDT Postat Februarie 6, 2007 Partajează Postat Februarie 6, 2007 Am incarcat pe RapidShare o copie scanata a volumului 1 din "Scheme de radioreceptoare" editia 1973,o arhiva ce contine 6 fisiere in format pdf. fisierul 6 e de fapt primul. http://rapidshare.com/files/15224878/Ra ... i.rar.html Am mai incarcat pe RapidShare cateva scanari la rezolutie mare: - un articol in lb franceza privind ameliorarea amplificatoarelor cu tuburi, 8,4M; http://rapidshare.com/files/15945290/Am ... e.PDF.html -2 articole tot in franceza privind depanarea si reglajul amplificatoarelor pe lampi, inclusiv reglarea etajelor PP; 17M; http://rapidshare.com/files/15945291/De ... j.PDF.html - schema unui preamplificator Heathkit cu detalii privind constructia, publicata intr-o revista italiana prin anii 60, 12,8 M; http://rapidshare.com/files/15945292/Pr ... t.rar.html Link spre comentariu
Vizitator Sorin.Iassy Postat Februarie 8, 2007 Partajează Postat Februarie 8, 2007 Multumim pentru aceasta initiativa, am descarcat cu succes.Lipsesc schemele radireceptoarelor cu lampi romanesti... daca mai ai rabdare sa scanezi... Tocmai am luat de la un batran un radio romanesc "Pionier S50-3A"-1950: are bobinele de intrare UM, UL arse, spirele sunt patrunse in carcasa deformata - banuiesc o cauza: un traznet direct in firul antenei de pe blocul in care locuieste ( pe vremuri, erau pe bloc doua cercuri mari cu izolatori de ceramica si intre cercuri stateau intinse firele antenelor de radio, unul pentru fiecare apartament...).I-am pus provizoriu o bobina de UM de la alt tip de radio si merge bine pe postul local... sunet placut, clar, linistitor. Urmeaza sa-i fac bobine ca lumea, adica aliniate cu grid-dipmetrul.Cele bune tuturor. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 8, 2007 Partajează Postat Februarie 8, 2007 Ce simpatic e. Cind sufla viscolul pe afara parca incalzeste mai mult ceaiul. :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator Sorin.Iassy Postat Februarie 8, 2007 Partajează Postat Februarie 8, 2007 Mersi, da e placut, cafeaua e fierbinte...E un radio superheterodina "economic" cu trei lampi si redresor cu seleniu. Montajul lampii a doua este de tip reflex - pentru cei foarte incepatori explic: lampa amplifica media frecventa, face detectia in amplitudine, apoi tot ea preamplifica semnalul audio "intors" din nou la grila ei dinspre potentiometrul de volum.Apropo, e o placere speciala sa simti la degete arcul ferm al potentiometrului si sa auzi ce clinc scoate cand deschizi radioul... Link spre comentariu
Vizitator CDT Postat Februarie 9, 2007 Partajează Postat Februarie 9, 2007 @ Sorin.Iassy ok, incerc sa scanez, daca nu azi atunci zilele urmatoare. daca dai o adresa de mail pe pm iti trimit direct. voi verifica sa nu fie uitat un pdf pe undeva, in mod normal ar trebui sa fie volumul integral pe de alta parte as recomanda atentie cu restaurarea aparatelor foarte vechi. cunosc foarte bine cazul unui AEG, cu lampi din seria "U", fabricat cred inainte de al doilea razboi mondial, caruia, intr-una din zile, fiind in functiune, i-a explodat condensatorul principal de filtraj. toata partea de bobine de intrare a fost facuta praf, partial media frecventa, cel putin 2 lampi cioburi din cate imi amintesc, condensatorul variabil afectat si el,devastare in toata regula, ca in final a ajuns la gunoi. de atunci eu nu mai am deloc incredere in electroliticii foarte vechi Link spre comentariu
Vizitator Sorin.Iassy Postat Februarie 9, 2007 Partajează Postat Februarie 9, 2007 Multumesc mult, astept...Intre timp, am mai cercetat: dupa cum se observa si in poza placii cu bobine, nu este prevazut un condensator intre borna antenei si comutatorul bobinelor de intrare: ca urmare, daca sunt indeplinite trei conditii nefaste, adica 1) stecherul este astfel in priza incat la masa este faza retelei (alimentare cu autotransformator!) si 2) firul antenei atinge un obiect cu potential nul si 3) o lamela a rotorului condesatorului variabil atinge statorul, atunci se produce dezastrul: tensiunea 220V a retelei este aplicata direct bobinei de intrare pe UM (asta era contorsionata).Deci, obligatoriu, am adaugat un condensator cu buna izolatie si verificarea fazei la priza.Cele bune. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 9, 2007 Partajează Postat Februarie 9, 2007 ... Tocmai am luat de la un batran un radio romanesc "Pionier S50-3A"-1950Cumva S-503 A? Ca eu asta am gasit la mine. T1=6A10C (6A7), T2=6B8C, T3=6P6C. 2 lungimi de unda. (l si m). Caseta: 300x220x170mm. E pe la inceputul cartii (pag. 11). Daca e asta, pot scana eu schema, daca mai e cazul. Link spre comentariu
Vizitator Sorin.Iassy Postat Februarie 9, 2007 Partajează Postat Februarie 9, 2007 Da, despre el e vorba. Te rog, scaneaza, daca nu deranjez prea mult. Dupa cum am cercetat, s-ar parea ca este identic cu Москвич-В, adica Moskvich-V, ajutor fratesc, prietenia romano-sovietica de dupa nationalizarea din 1948, cand Radio Philips a devenit Radio Popular. Vremuri eroice, pentru ca, in primii ani, montau aparate cu piese din URSS, RDG, RPPolona, apoi, treptat, au inceput o productie proprie de potentiomerte, condensatori etc. - ajungandu-se pana la fuziunea Radio Popular si Electromagnetica si aparitia Electronica, IPRS Baneasa etc.Cele bune tuturor. Link spre comentariu
Vizitator CDT Postat Februarie 11, 2007 Partajează Postat Februarie 11, 2007 up. am mai incarcat cateva fisiere, verificati primul post. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 11, 2007 Partajează Postat Februarie 11, 2007 Se vede din poza ca Pionierul e facut numai cu piese rusesti. (Era sa scriu ''Pioneer'')In ce priveste electroliticii vechi, totul tine de noroc. Personal tin in colectia mea 2 condensatori dintr-un radio Telefunken din 1935 care au lichidul intact dupa mai bine de 70 de ani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum