Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere osciloscop

Postări Recomandate

• Răspunsuri 101
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Oameni buni!

Osciloscopul e o scula de masura cu care MASORI nu te uiti la filme cu forme de unda. Osciloscoapele alea ieftine pe USB sunt niste glume. Practic nu pot fi utilizate. M-am jucat cu cateva.

Parerea mea personala e sa luati in osciloscop adevarat, SH, normal, ca unul nou e foarte scump. Totusi, chiar si unul SH bun costa 3-400 euro pe care eu zic ca ar fi bine sa incepeti sa-i stringeti. Eu, cind mi-am (re) construit atelierul de acasa, am stat la panda si am prins cu 400$ un osciloscop Fluke&Philips PM3055 SUPERB. Si acuma il folosesc chiar si la masuratori GRELE. Iata: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Osciloscop.JPG (pe bord scrie numai Philips, dar deasupra si in documente e Fluke&Philips...O scula pe care s-a semnat Fluke e o scula pe care te poti baza! )

Daca cumperi un osciloscop inutilizabil cu 5 lei, ai aruncat 5 lei pe fereastra. Eu consider ca fiecare dolar din cei 400 investiti in osciloscop e justificat!

Cand l-am cumparat am primit si o foaie cu raportul tehnic al ultimei calibrari periodice facuta de producator. Probabil s-a retehnologizat vreo firma...

Si inca o forma de unda, ca sa ma laud https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Forma%20Unda.JPG

Link spre comentariu

eu am osciloscopul digital pe care OP vrea sa-l comande, si sunt mutumit de el.

exista si capture facute cu el, aici pe forum, mai jos doua exemple:

http://www.elforum.info/topic/51288-elf-terapia-cu-unde-electromagnetice/?p=1146811

http://www.elforum.info/topic/51288-elf-terapia-cu-unde-electromagnetice/?p=1147297

eu il folosesc la montaje alimentate din baterie, eventual cu laptop alimetat pe baterie in restul cazurilor. Nu stiu cat de bine are izolarea de masa si impamantare, si evit sa risc sa parlesc ceva.

softul de lucru e intradevar mai grelut de utilizat, nu are help decat in chineza, dar face treaba ok daca stii sa-l utlizezi, cat de cat.

personal, nu as folosi oscilocop analogic, decat daca nu am altceva. Captura single shot, e foarte utila la osciloscop digital.

[LE] Inca ceva, al meu nu a venit cu sonde in pachet, deci intreaba sa fii sigur, inainte de a comanda. Nu sunt un capat de tara sondele, insa e incomod sa cauti sa comanzi iar, si sa astepti sondele, cum am facut eu.

Editat de core
Link spre comentariu

Da, sondele nu sunt un capat de tara dar daca vrei sa fie bune sunt destul de scumpe.(100E de exemplu una mediocra)

Sonda de masura NU e doar un cablu cu mufa...Cine nu crede e invitat sa faca un cablu cu mufa si sa masoare comparativ cu o sonda calibrata. Va obtine alta poza.

Link spre comentariu

Asa e. Daca la lucru operezi pe osciloscoape Tektronix si Hp, nu iti mai vine sa lucrezi pe scule de 2 bani...Cu tot respectul, dar oscilogramele puse mai sus de Cuore sunt doar didactice. Cine vrea sa invete, poate folosi un asemenea osciloscop desi nu e bine. Cine vrea sa masoare trebuie sa-si cumpere ceva mai serios. Mare atentie la sonde! Ele fac parte din instrumentul de masura! 

Link spre comentariu

Eu am lucrat ani de zile cu un Hung Chang cumparat in 95 de nou cu 600 de dolari plus tva atunci.Il am si acum nu a fost defect niciodata.Este pana la 20MHz absolut corect in functionare.Eu am mai spus am si digital de sine statator dar nu lucrez cu el,nu imi place.Pentru mine Hameg si HP sunt scule de calitate si am cateva.

Link spre comentariu

eu am un tektronix 2225 este superb la lucru

asa cum spune Filozof mai asteapta si strange bani

pentru unul bun second hand de firma 3-400 eur.

eu zic ca merita sa il vezi pe asta al meu ce stie sa faca

iti iei gandul de la alea ieftine sau chinezesti.

si ai mare grija la sonde pentru masuratori (ce cumperi)

Editat de vasile1312
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări