Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere osciloscop

Postări Recomandate

Buna ziua!

As dori sa imi cumpar un osciloscop ieftin, cu doua canale, care va fi folosit strict pentru hobby, destul de rar. Vreau sa pot verifica daca vreun amplificator construit de mine oscileaza sau daca vreun controller smps genereaza forme de unda corespunzatoare. Imi face cu ochiul acest osciloscop http://www.ebay.com/itm/Hantek-6022BE-PC-Based-USB-Digital-Storag-Oscilloscope-2Channels-20MHz-48MSa-s-/201352780318?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ee18f9a1e . Imi plave pentru ca este ieftin, nu ocupa mult loc si suporta semnale de pana la 20Mhz.  

Credeti ca este suficient pentru ce am eu nevoie?

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 101
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator oldmusic

In filmulet tipul explica ce teapa si-a luat cu osciloscopul virtual...Deci nu poate fi un sfat de urmat :rade: .

Incearca-l pe asta

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/osciloscop-10mhz-st16a-p-4270

Pai cine vrea scule virtuale, va avea rezultate tot virtuale. Cine se mai lasa furat de minciuni din astea cu "osciloscopul USB" inseamna ca ii e frica de unul real. N-am inteles niciodata boala asta de a USB-iza totul. Nu mi-as lua nici platit o porcarie din aia USB.

Link spre comentariu

Lumea a inceput sa fie din ce in ce mai dependenta de PC, si se incearca o integrare din ce in ce mai mare a multor aplicatii pentru PC, si pe buna dreptate, la cum se prezinta si ieftin, mic, si portabil, alaturi de laptop + grafica aceea frumoasa de pe ecranul laptopului...toate chestiile astea ii poate lua ochii unui incepator :rade: .

Editat de daniel_88
Link spre comentariu
Vizitator oldmusic

Lumea a inceput sa fie din ce in ce mai dependenta de PC, si se incearca o integrare din ce in ce mai mare a multor aplicatii pentru PC, si pe buna dreptate, la cum se prezinta si ieftin, mic, si portabil, alaturi de laptop + grafica aceea frumoasa de pe ecranul laptopului...toate chestiile astea ii poate lua ochii unui incepator :rade: .

Daca lumea e dependenta de PC e problema lumii. daca se integreaza totul pe PC, propun (si nu e departe de realitate "propunerea" mea) sa se integreze totul pe PC, inclusiv viata insasi. Adica mananci pe PC, dormi pe PC, te plimbi pe PC, toate pe PC...

Cineva care cauta la modul real ceva de calitate, nu cred ca se opreste la PC. Dar pt ceva superficial, asa de ochii lumii, PC-ul e universul intreg.

Acum vreo doua luni am dat printr-un targ unde ochisem un om cu scule romanesti de la IEMI, (generatoare, vreo doua osciloscoape, niste surse, mai multe). Aratau ca niste scule vechi. In niciun caz ca grafica de pe PC. M-am dus cu gandul sa iau un generator de semnal. Am aflat cu surpriza ca totul e "arvunit". Un pusti de 15 ani a venit cu ta'su si a "ras" totul. Adica a lasat un avans pana vine cu masina sa ia tot. Pt el, nu pt ta'su. Repet: un pusti de 15 ani. M-am bucurat pt el, m-am intristat pt mine. Aluia nu i-a furat ochii vreo grafica de PC? Eu cred ca pustiul asta chiar vroia sa invete electronica. Asta e tot.

Link spre comentariu

Nu am avut rabdare sa ascult tot ceea ce spunea ala acolo dar oricum cam vorbea pe linga.

Cred ca era primul lui osciloscop pe USB. Sint diferente majore intre unul pe USB si unul de sine statator.

Nu cunosc osciloscopul acesta dar exista si ociloscoape pe USB care merg decent, pe de alta parte osciloscoapele pe USB nu agung inca sa se poate compara cu nici un osciloscop de sine statator, indiferent cit de simplu este.

Link spre comentariu
Vizitator oldmusic

Nu am avut rabdare sa ascult tot ceea ce spunea ala acolo dar oricum cam vorbea pe linga.

Cred ca era primul lui osciloscop pe USB. Sint diferente majore intre unul pe USB si unul de sine statator.

Nu cunosc osciloscopul acesta dar exista si ociloscoape pe USB care merg decent, pe de alta parte osciloscoapele pe USB nu agung inca sa se poate compara cu nici un osciloscop de sine statator, indiferent cit de simplu este.

Eu nici n-am dat click acolo. Pt mine lucrurile sunt clare. Cine vrea sa se USB-izeze cu totul, sa-si faca totul pe USB. Eu nu vreau.

Link spre comentariu

Corect, sunt deacord in totalitate, si eu ma chinui de ceva timp sa iau un osciloscop vechi, fie si stricat, dar cand s-a ivit ocazia a venit si criza :rade: .

Am un E108/IEMI cu comutatorul de pe atenuatorul de intrare fara un element de retinere(a fost imprumutat unui tanar acum vreo 20 ani si mi l-a adus la pachet, a fost depanat de cineva de pe forum).

Daca nu ti se pare prea mic/vechi, il inchiriez cu 10 bani pe zi.

Link spre comentariu
Vizitator oldmusic

Am un E108/IEMI cu comutatorul de pe atenuatorul de intrare fara un element de retinere(a fost imprumutat unui tanar acum vreo 20 ani si mi l-a adus la pachet, a fost depanat de cineva de pe forum).

Daca nu ti se pare prea mic/vechi, il inchiriez cu 10 bani pe zi.

Ca sa nu ma bag peste colegul Daniel_88 caruia ii e adresata oferta, scriu aici si nu pe privat: sunt dispus sa cumpar acel osciloscop daca pe Daniel nu il intereseaza, la un pret rezonabil. Din respect pt sculele romanesti, am cumparat mai mult decat am nevoie, am mai si restaurat in masura timpului. Repet: daca pe colegul nu il intereseaza.

In privinta imprumutului de acum 20 de ani, parerea mea e ca osciloscopul e ca femeia: NU SE IMPRUMUTA!

Link spre comentariu

Motivul pentru care m-am orientat catre acest osciloscop este pretul. Este un osciloscop pe care, daca l-as cumpara acum, l-as folosi pentru a verifica daca un amplificator de casti construit cu ajutorul integratului TPA6120 oscileaza sau nu. Nu m-am orientat spre acest osciloscop doar din cauza ca este pe usb. In acest caz pretul este cel care va ghida achizitia deoarece nu cred ca voi folosi acest osciloscop de mai mult de 10 ori in urmatorii 5 ani. Electronica este pentru mine un hobby de care am din ce in ce mai putin timp sa ma ocup, iar domeniul meu de activitate nu se intersecteaza aproape deloc cu acest hobby. Din acest motiv, in momentul de fata vreau sa investesc cat mai putin intr-un aparat de masura care sa ma ajute o singura data (momentan) sa vad de ce un montaj construit nu functioneaza la parametrii corespunzatori. Avand in vedere ca acest montaj este construit in proportie de 99% cu componente smd 0805, mi-ar fi foarte usor sa pun sonda osciloscopului intr-un punct si sa vad daca etajul respectiv functioneaza ok sau nu. Este ok osciloscopul de la mivarom, insa nu sunt dispus sa dau 400 de lei pentru un aparat pe care il voi folosi extrem de rar.

Referitor la viata reala vs viata virtuala....acest comentariu chiar nu isi are rostul in acest topic (ca o mica paranteza, in fiecare luna, timpul pe care il petrec efectiv pe calculator nu depaseste 5 ore).

Va multumesc pentru comentarii...din punctul meu de vedere, cel mai pertinent comentariu a fost cel care contine link-ul de pe youtube. Restul comentariilor nu ofera niciun argument real referitor la aceasta achizitie. M-as fi asteptat mai mult la niste comentarii tehnice.

Link spre comentariu

Din pacate va trebui sa il cedez colegului @oldmusic deoarece inca nu dispun de fonduri, sunt incurcat cu alte proiecte :rade: . Oricum ii multumesc din suflet colegului @miticamy pentru oferta, daca doreste cineva dau la schimb un PRACITRONIC SV61  perfect functional  :da .

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

.............................................................................................................................................

Va multumesc pentru comentarii...din punctul meu de vedere, cel mai pertinent comentariu a fost cel care contine link-ul de pe youtube. Restul comentariilor nu ofera niciun argument real referitor la aceasta achizitie. M-as fi asteptat mai mult la niste comentarii tehnice.

Acel filmulet a fost facut special ca sa denigreze produsul.

Semnalul nu era sincronizat si de aceea arata asa ciudat, iar sincronizarea era setata in asa fel incit sa nu se sincronizeze.

Totusi nu prea se poate numi osciloscop, e mai mult o jucarie "avansata" dar la ceea ce vrei tu s-ar putea sa fie mai mult decit suficienta.

Eu cred ca la cit costa,...... primesti chiar prea mult dar este numai parerea mea....(desi am folosit peste 30 de tipuri de osciloscopape si digitale si alalogice si detin 3 acasa)

Dar daca tot ai mai mare incredere in ce spun strainii ai citeva linkuri de studiu, dar ai fi putut sa le cauti chiar tu:

http://www.eevblog.com/forum/testgear/hantek-6022be-will-it-work-for-me/

http://www.eevblog.com/forum/testgear/hantek-6022be-20mhz-usb-dso/

Link spre comentariu

Motivul pentru care m-am orientat catre acest osciloscop este pretul. Este un osciloscop pe care, daca l-as cumpara acum, l-as folosi pentru a verifica daca un amplificator de casti construit cu ajutorul integratului TPA6120 oscileaza sau nu. Nu m-am orientat spre acest osciloscop doar din cauza ca este pe usb. In acest caz pretul este cel care va ghida achizitia deoarece nu cred ca voi folosi acest osciloscop de mai mult de 10 ori in urmatorii 5 ani. Electronica este pentru mine un hobby de care am din ce in ce mai putin timp sa ma ocup, iar domeniul meu de activitate nu se intersecteaza aproape deloc cu acest hobby. Din acest motiv, in momentul de fata vreau sa investesc cat mai putin intr-un aparat de masura care sa ma ajute o singura data (momentan) sa vad de ce un montaj construit nu functioneaza la parametrii corespunzatori. Avand in vedere ca acest montaj este construit in proportie de 99% cu componente smd 0805, mi-ar fi foarte usor sa pun sonda osciloscopului intr-un punct si sa vad daca etajul respectiv functioneaza ok sau nu. Este ok osciloscopul de la mivarom, insa nu sunt dispus sa dau 400 de lei pentru un aparat pe care il voi folosi extrem de rar.

Referitor la viata reala vs viata virtuala....acest comentariu chiar nu isi are rostul in acest topic (ca o mica paranteza, in fiecare luna, timpul pe care il petrec efectiv pe calculator nu depaseste 5 ore).

Daca gasesti sa il iei sub 350 lei pe cel din videoclip sa ma anunti si pe mine :rade: .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări