Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv simbio

Postări Recomandate

poate de aici sa se poata face ceva la imagine

Posted Image
img host

daca nu or fi ramas in aer acele piese

si totusi la ultima poza cu imagine si sigla simbio se vede efectul de perna , dar la inceput , pe imaginea cu meniul pare ca lateralele sint drepte , doar cu o suprapunere de citeva linii in mijloc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• clony

6

• naetv

3

• dan cod

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sursa e cu tranzistori? Cu citi tranzistori? 3?

daca da, ar trebui schimbati si tranzistorii de putere mica din sursa (chiar daca nu-s defecti, beta modificat cred) dar vezi ca-i trebuie exact de aia nu merge echivalent decit rar, daca nu ma insel cel pnp e mai sensibil (si trebuie cu beta mare la cutrent mare) si e si cel cu problema daca-mi aduc aminte bine.

verifica cu mare atentie toate componentele din sursa ca mai sint picate citeodata (devalorizate, diode care conduc partial), eu de obicei schimb toate piesele din sursa asta.

iar pentru perna, vezi condesatorul electrolitic (si cel film) din serie cu bobinele de baleaj H, si dioda verific-o, dar dupa ce rezolvi sursa.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Am schimbat toate componentele incercuite. Tensiunile Sunt cu 2-5v mai mari ca in schema din link-ul de mai sus. Am deconectat bobina deflexie pt teste si tot se incinge tranzistorul V512 din sursa. Final lini e cu dioda nu e Bu808.Posted Image

Posted Image

Imi puteti spune ce valoare are C520 (intre collector V513  si masa )?  Aceeasi problema o am si eu cu acest tip de Tv, nu pot distinge valoarea cond-ului ceramic .Multumesc

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am alt tv everest aceiasi carcasa acelasi sasiu care dupa 10-15 min de functionare afiseaza imaginea ca in poza atasata. Daca ii dai cu palma apare imaginea corecta si dispare tot asa de repede. Daca ii dai mai tare de mai multe ori se mai mentine imaginea pt 15 min. Am refacut lipiturile, ce ar mai trebui sa verific?

Posted Image

Link spre comentariu

nu-mi dau seama - daca este doar pe rosu , tenta de rosu ,poate fi final video sau tub

daca ma insel cu tenta de rosu - masoara pe catozi si U G2 - poate fi si de la trafo linii , pot screen

asta daca sint refacute lipituri si pe modulul video , pe tub

Editat de naetv
Link spre comentariu

Rezolvarea unor astfel de defecte la acest tv e o lupta cu morile de vant pentru ca e facut numai din carpeli , asa cum s-a mai spus tubul si deflexia sunt recuperate din monitoare, pe trafo linii mai are altoit un trafo de adaptare iar sursa poate intra in tot felul de oscilatii anormale.La acest simptom recomand micsorarea fina a Uscreen.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator beko

Am  si eu un astfel de tv. si  recent  mi sa micsorat  imaginea  de sus  cate  putin iar acum sa redus imaginea la mijloc c-am de 1 cm ,ce as putea verifica la el ce  este dus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări